Zinculair®

Zinculair®

ROTOCOAT IS ZINCULAIR®

Duurzaam beschermen, dat is ons bestaansrecht. Want iets niet hoeven te vervangen is altijd beter voor mens en milieu. Dit weten wij al jaren en dit zie je daarom terug in al onze beslissingen en oplossingen. Samen staan we sterker en werken we aan een betere wereld. Maar hoe draagt Rotocoat hieraan bij? Dat lees je hier.

Wat betekent Zinculair®?

Zinculair betekent bij Rotocoat duurzaamheid. Maar dit is meer dan alleen ecologische duurzaamheid: wij kijken verder. Zo staat Rotocoat ook voor een goed bestuur, en economische en sociale duurzaamheid.

Verzinkerij-Kampen-thermisch-verzinkte-hekwerken-P1040398.JPG
img-20210330-184656-0214.jpg

goed bestuur

familiebedrijf

Rotocoat is onderdeel van ROTO. Dit betekent dat wij deel uitmaken van een sterk netwerk van bedrijven in de staalindustrie waarin samenwerken en een duurzame toekomst voorop staat. ROTO startte als familiebedrijf en is dat nog steeds. Bestuurders en stakeholders van ROTO hebben dus nog altijd een persoonlijke band met ROTO en haar Business Units. 

Transparantie

Betrouwbaarheid is één van onze belangrijkste waarden. Afspraak is bij ons afspraak. Hiervoor is transparantie nodig. Roto publiceert jaarlijks haar jaarverslag waarin de resultaten naar buiten worden gebracht en je meer kunt lezen over onder andere onze doelen, resultaten en projecten.

ecologische duurzaamheid

Zonnepanelen

Rotocoat is druk bezig met het verwezenlijken van vele vierkante meters zonnepanelen. Het dak van de poedercoathal in Heerhugowaard ging de rest van de locaties voor.

CO2-neutraal zink

Waar we onszelf aan hoge standaarden houden, doen we dat ook bij onze partners. Zink is één van de belangrijkste grondstoffen die we gebruiken tijdens het verzinkproces. Daarom gebruiken we CO2-neutraal zink.

verpakkingsmateriaal

Rotocoat maakt het mogelijk om materiaal van klanten te verpakken met duurzaam verpakkingsmateriaal.

2993-263.png
Rotocoat_Kampen_1000px-ForWeb34.jpg

sociale duurzaamheid

Safety first

Safety first is één van onze meest geopperde credo’s. Veiligheid gaat namelijk boven alles. Elke dag weer zorgen we er samen voor dat onze medewerkers weer veilig en gezond naar huis gaan.

Lokale samenwerkingen

Wij hechten veel waarde aan duurzame samenwerkingen, maar ook aan samenwerkingen met lokale ondernemingen. Zo hebben wij een positieve invloed op de lokale gemeenschap waar onze klanten en onze medewerkers deel van uitmaken.

Rotocoat Academy

Binnen Rotocoat hechten we waarde aan vakmanschap en persoonlijke ontwikkeling. Binnen onze eigen academie wordt aandacht gegeven aan de persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers. Een cursus thermisch verzinken? Geen probleem! Een opleiding om jouw carrière glans te geven? Ook mogelijk!

economische duurzaamheid

afval

Geen enkele hulpbron is oneindig. Daarnaast moeten we zorgen dat de hulpbronnen die we hebben verstandig worden gebruikt. Vanuit deze principes zorgen wij ervoor dat al ons afvalmateriaal op de beste manier wordt afgevoerd en gerecycled.

restwarmte

Ook restwarmte kan gebruikt worden. Rotocoat Heerhugowaard maakt gebruik van een zinkoven met nieuw type brandersysteem. Naast het feit dat dit systeem minder energie verbruikt, maakt het opslag en hergebruik van de restwarmte mogelijk om onze droogoven op temperatuur te houden.

Replacement+galvanising+pan+Rotocoat+Heerhugowaard+2022c.jpg

mvo

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is een vorm van ondernemen waarbij een organisatie een balans probeert te vinden tussen mens, milieu en economische prestaties (people, planet en profit).

Nou denk je niet meteen aan het woord ‘duurzaamheid’ als je aan de metaalindustrie denkt. Rotocoat behoort, als productiebedrijf in deze sector, ten slotte tot de zware industrie. Maar dat betekent niet dat wij niet gedreven zijn om dit imago te veranderen. Zo was Verzinkerij Heerhugowaard, de voorloper van Rotocoat Heerhugowaard, de eerste verzinkerij in Nederland met een ISO 14001 certificaat en behoort daarmee nog steeds tot een van de weinige oppervlaktebehandelingsbedrijven die dit certificaat hebben.

Inmiddels hebben alle Rotocoat-vestigingen een MVO-certificaat. Zo laten we zien dat maatschappelijk verantwoord ondernemen een belangrijk onderdeel is van ons bedrijfsbeleid.

sdgs-duurzame-ontwikkelingsdoelen-verenigde-naties-vn-icoontjes.png

c2c-certified® bronze

Ons verzinkproces met de Zinculair®-merknaam is Cradle to Cradle Certified® op niveau Brons. De Cradle to Cradle Certified® productenstandaard is een streng en uitgebreid certificeringsprogramma dat producten en materialen beoordeelt op veiligheid, recyclebaarheid en verantwoorde productie.

Zinculair® is Cradle to Cradle Certified® Bronze volgens Cradle to Cradle Certified® Version 3.1. Zinculair® is een geregistreerd handelsmerk van Rotocoat B.V.

C2CCertMark_Bronze_color_rgb.png