Vaten en tanks

Vaten en tanks

tanks en vaten

In een wereld waar duurzaamheid centraal staat, is het beschermen van stalen drukvaten en tanks van cruciaal belang. Bij Rotocoat begrijpen we het belang van betrouwbaarheid en duurzaamheid. Ontdek hoe ons specialisme in thermisch verzinken en poedercoaten niet alleen zorgt voor een langere levensduur van vaten en tanks, maar ook bijdraagt aan een milieuvriendelijkere en efficiëntere operatie.

Vraag offerte aan

pexels-tony-wu-6003970.jpg

DUURZAAM BESCHERMEN

Onze thermische verzinkproces creëert een duurzame barrière tegen corrosie voor vaten en tanks. Door een zinklaag aan te brengen op het oppervlak, verlengen we niet alleen de levensduur van het materiaal, maar verminderen we ook de behoefte aan frequente vervangingen. Dit draagt niet alleen bij aan kostenefficiëntie, maar ook aan een verminderde ecologische impact.

Naast het verzinken kunnen wij ook (de buitenzijde van) vaten voorzien van een poedercoatlaag. Dit biedt niet alleen extra bescherming, maar zorgt ook voor een nette uitstraling van jouw vaten en tanks.

Vraag offerte aan

boorgaten

Een hol profiel dat voorzien is van inwendige verstevigingen dient openingen bevatten zodat de lucht kan ontsnappen tijdens het thermische verzinkproces. Door het geringe verschil in soortelijke gewicht tussen het staal en de zink dient een te verzinken object zo snel mogelijk volledig vol te stromen met zink en te ontluchten. Gebeurt dit niet, heeft dit allereerst een negatieve invloed op de kwaliteit van het verzinkwerk, maar kan dit ook enorm gevaarlijke situaties opleveren. Het is dus uiterst belangrijk dat deze boorgaten aanwezig zijn.

Meer over boorgaten

Boorgaten 2@2x.png

Bekijk onze diensten

Verzinken

Verzinken

Staal is sterk en veelzijdig, maar heeft één nadeel: staal kan roesten. Thermisch verzinken biedt een unieke bescherming tegen corrosie waardoor jouw materiaal nog jaren langer mee gaat.

Meer informatie
Poedercoaten

Poedercoaten

Poedercoating beschermt jouw stalen producten tegen corrosie én geeft ze een mooi kleurtje.

Meer informatie
Duplex

Duplex

Voor optimale bescherming kies je voor een duplexsysteem: de combinatie van verzinken en poedercoaten.

Meer informatie
Schooperen

Schooperen

Metalen voorwerpen die niet in het zinkbad passen of gevoelig zijn voor vervorming, kunnen door het materiaal te schooperen toch worden beschermd tegen corrosie.

Meer informatie

We delen graag onze
kennis met jou

Vervormingen
Verzinken
Technische documentatie

01.03.2014

Vervormingen

Tijdens het onderdompelen van materiaal in een zinkbad van zo'n 450°C graden, warmt de staalconstructie op en kunnen eigenspanningen ontladen waardoor er vervormingen kunnen optreden. Lees hier meer over vervormingen en hoe deze kunnen worden voorkomen.

Meer informatie
Boorgaten
Verzinken
Technische documentatie

01.03.2014

Boorgaten

Bij het verzinken is het enorm belangrijk dat vloeibaar zink en voorbehandelingsvloeistoffen vrij door de holle delen van het object in en uit kunnen stromen en lucht kan ontsnappen. Lees hier alles o

Meer informatie
Afmetingen verzinken
Verzinken
Technische documentatie

01.03.2014

Afmetingen verzinken

Rotocoat staat met vier verschillende locaties sterk. Deze locaties hebben elk een verschillend verzinkbad, met verschillende afmetingen. Lees hier meer over onze badafmetingen.

Meer informatie