Trappen

Trappen

trappen

Trappen zijn onmisbare elementen in verschillende constructies, zoals gebouwen, bruggen, industriële faciliteiten en meer. Ze zorgen er niet alleen voor toegankelijkheid, maar dragen ook bij aan de uitstraling en veiligheid van een ruimte. Zowel binnen als in de buitenlucht hebben stalen trappen veel te verduren. Daarom is het beschermen van deze producten tegen corrosie van groot belang. 

Thermisch verzinken en poedercoating biedt een optimale bescherming van het materiaal tegen verschillende weersinvloeden en slijtage door gebruik.

Vraag offerte aan

Leidsche-Hout-spiltrappen-hekwerken-verzinken-coaten-Rotocoat-002.jpg

spiltrappen

Net zoals bij de traditionele, rechte trap, biedt een duplexsysteem (thermisch verzinken en poedercoating) ook bescherming tegen corrosie en roest bij de spiltrap. Spiltrappen staan echter vaak in de open lucht of op semi-overdekte plekken, waardoor ze erg kwetsbaar zijn voor weersomstandigheden. Daarom is het voor deze trappen minstens net zo belangrijk om verduurzaamd te worden. 

Daarnaast is het verduurzamen van spiltrappen vaak een uitdaging vanwege het grote formaat van deze constructies. Spiltrappen zijn in hun geheel vaak erg breed. Gelukkig zijn we daar bij Rotocoat op ingericht. We kunnen spiltrappen tot wel 2,1 meter breed thermisch verzinken en poedercoaten. 

Vraag offerte aan

Projecten
over
trappen

Projecten creëren doe je niet alleen, dat doe je samen. Daarom zijn wij trots op onze klanten. Hier vind je een aantal projecten van onze klanten waarvoor wij de verduurzaming hebben gerealiseerd.

Ontdek alle projecten

Leidsch Houtkwartier
Duplex

Leidsch Houtkwartier

De spiltrappen, balkon- en galerijhekken in dit karakteristieke appartementsgebouw in Leiden zijn thermisch verzinkt en gepoedercoat door Rotocoat.

Markthal Rotterdam
Duplex

Markthal Rotterdam

De markthal in Rotterdam is een indrukwekkend staaltje architectuur. Rotocoat heeft hierin ook haar bijdrage mogen leveren!

Villa V
Verzinken

Villa V

In Bloemendaal verrees deze duurzame villa. De stalen kolommen en trappartij dragen bij aan de transparante en industriële uitstraling van de woning.

Walvisvaardersbuurt
Verzinken

Walvisvaardersbuurt

In Zaandam is er plaats gemaakt voor 54 huurappartementen. De spiltrappen en bordessen voor de nooduitgangen zijn thermisch verzinkt.

afwerking

Na het thermisch verzinken kan er ook poedercoating worden toegepast op stalen trappen voor extra bescherming en een mooie afwerking. Een poedercoating biedt niet alleen extra bescherming tegen corrosie en slijtage, maar ook tegen UV-straling, krassen en stoten. 

Bovendien kun je je trappen ook afwerken in een gewenste kleur en afwerking, waardoor jouw trappen naadloos passen bij de architectuur van de constructie.

Vraag offerte aan

IMG_6809.JPG

Bekijk onze diensten

Verzinken

Verzinken

Staal is sterk en veelzijdig, maar heeft één nadeel: staal kan roesten. Thermisch verzinken biedt een unieke bescherming tegen corrosie waardoor jouw materiaal nog jaren langer mee gaat.

Meer informatie
Poedercoaten

Poedercoaten

Poedercoating beschermt jouw stalen producten tegen corrosie én geeft ze een mooi kleurtje.

Meer informatie
Duplex

Duplex

Voor optimale bescherming kies je voor een duplexsysteem: de combinatie van verzinken en poedercoaten.

Meer informatie
Schooperen

Schooperen

Metalen voorwerpen die niet in het zinkbad passen of gevoelig zijn voor vervorming, kunnen door het materiaal te schooperen toch worden beschermd tegen corrosie.

Meer informatie

We delen graag onze
kennis met jou

Directiewijziging
Nieuws

01.05.2024

Directiewijziging

Vanaf 1 mei staat Rotocoat een nieuwe fase te wachten met een directiewijziging.

Meer informatie
Rotocoat behaalt VCDO-certificaat
Nieuws

16.02.2023

Rotocoat behaalt VCDO-certificaat

Duurzaam ondernemen is een belangrijk onderdeel van Rotocoat’s bedrijfsvoering. Samen met het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO) timmeren we hard aan de weg om de Sustainable Development Goals va

Meer informatie
Tropische kas wint BTTV 2021
Verzinken
Agrarisch en stallenbouw
Kassen
Nieuws

01.07.2022

Tropische kas wint BTTV 2021

Donderdag 27 mei 2021 heeft de “Tropische kas voor botanische tuin Keulen” de Benelux Trofee voor Thermisch Verzinken 2021 gewonnen in de categorie “Functioneel verzinken”.

Meer informatie