Stallen

Stallen

stallen

Stel je voor: je hebt een prachtige stal. De verzinkte stalen balken zorgen voor een stevige basis waarin jouw beestjes hun onderkomen vinden.

Stel je nu voor dat deze stalen onderdelen niet worden beschermd. Regen, roest en algemene slijtage zouden als ongenode gasten binnenkomen. Maar daar hebben we thermisch verzinken en poedercoating voor als de bescherming voor de stal. Ze vormen een stevige barrière tegen corrosie én geven de stalen onderdelen een nette upgrade.

Vraag offerte aan

Desta-melkstal-thermisch-verzinkt-staal-Rotocoat-005.jpg

VEILIG

Niet alleen voor de uitstraling is het belangrijk om stalen onderdelen in stallen thermisch te verzinken en te poedercoaten, maar ook voor de stabiliteit en het comfort van de beestjes die erin wonen. Zonder deze bescherming zouden die stalen onderdelen net zo kwetsbaar zijn als een ijsje op een zomerdag. Roest en corrosie kunnen immers leiden tot onveilige situaties. Voorkomen is beter dan genezen!

Projecten
over
stallen

Projecten creëren doe je niet alleen, dat doe je samen. Daarom zijn wij trots op onze klanten. Hier vind je een aantal projecten van onze klanten waarvoor wij de verduurzaming hebben gerealiseerd.

Ontdek alle projecten

Kalvermeststallen
Verzinken

Kalvermeststallen

Rotocoat verzorgde voor veehouders 'just-in-time' het thermisch verzinken en de aflevering van 100 ton stalen staanders en liggers voor twee stallen.

Natuurboerderij Bakhuis
Verzinken

Natuurboerderij Bakhuis

In Veessen staat Natuurboerderij Bakhuis: een boerderij waar duurzame landbouw, natuur en cultuur samenkomen. Rotocoat verzinkte de staalconstructie.

Rotocoat-verzinken-staalconstructie-kalvermeststal-001.png

Duurzaam

Het verduurzamen van die stalen onderdelen betekent minder kosten op de lange termijn. Maar laten we ook het milieu niet vergeten. Thermisch verzinken en poedercoating zijn de ‘groene keuze’ in de wereld van metaalbehandelingen. Ze zijn vriendelijk voor het milieu, omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten. Oppervlaktebehandeling als milieuvriendelijke stempel op de stal.

Bekijk onze diensten

Verzinken

Verzinken

Staal is sterk en veelzijdig, maar heeft één nadeel: staal kan roesten. Thermisch verzinken biedt een unieke bescherming tegen corrosie waardoor jouw materiaal nog jaren langer mee gaat.

Meer informatie
Poedercoaten

Poedercoaten

Poedercoating beschermt jouw stalen producten tegen corrosie én geeft ze een mooi kleurtje.

Meer informatie
Duplex

Duplex

Voor optimale bescherming kies je voor een duplexsysteem: de combinatie van verzinken en poedercoaten.

Meer informatie
Schooperen

Schooperen

Metalen voorwerpen die niet in het zinkbad passen of gevoelig zijn voor vervorming, kunnen door het materiaal te schooperen toch worden beschermd tegen corrosie.

Meer informatie

We delen graag onze
kennis met jou

Directiewijziging
Nieuws

01.05.2024

Directiewijziging

Vanaf 1 mei staat Rotocoat een nieuwe fase te wachten met een directiewijziging.

Meer informatie
Rotocoat behaalt VCDO-certificaat
Nieuws

16.02.2023

Rotocoat behaalt VCDO-certificaat

Duurzaam ondernemen is een belangrijk onderdeel van Rotocoat’s bedrijfsvoering. Samen met het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO) timmeren we hard aan de weg om de Sustainable Development Goals va

Meer informatie
Tropische kas wint BTTV 2021
Verzinken
Agrarisch en stallenbouw
Kassen
Nieuws

01.07.2022

Tropische kas wint BTTV 2021

Donderdag 27 mei 2021 heeft de “Tropische kas voor botanische tuin Keulen” de Benelux Trofee voor Thermisch Verzinken 2021 gewonnen in de categorie “Functioneel verzinken”.

Meer informatie