Roosters

Roosters

Roosters

Roosters zijn veelzijdige en essentiële onderdelen in verschillende constructies, waaronder trappen, vloeren en gevels. Ze bieden niet alleen veiligheid, stabiliteit en toegankelijkheid, maar dragen ook bij aan de duurzaamheid en de uitstraling van een constructie. Het verduurzamen van deze stalen elementen is van cruciaal belang om de levensduur van deze onderdelen en de gehele constructie te verlengen. Benieuwd wat wij als oppervlaktebehandelaar voor jou kunnen betekenen? Vraag een offerte aan!

Vraag offerte aan

Staco-verzinkte-roosters-Taqa Bergermeer-002.JPG

Veiligheid

Het verduurzamen van stalen roosters draagt bij aan de veiligheid en stabiliteit van constructies. De zinklaag beschermt het metaal tegen corrosie, waardoor de roosters hun integriteit behouden. Dit is vooral belangrijk bij toepassingen zoals trappen en vloeren, waar veiligheid van cruciaal belang is.

Bovendien biedt de poedercoating extra bescherming tegen krassen en stoten, waardoor de roosters er altijd netjes en verzorgd uitzien.

Vraag offerte aan

Projecten
over
roosters

Projecten creëren doe je niet alleen, dat doe je samen. Daarom zijn wij trots op onze klanten. Hier vind je een aantal projecten van onze klanten waarvoor wij de verduurzaming hebben gerealiseerd.

Ontdek alle projecten

Timmerhuis Rotterdam
Verzinken

Timmerhuis Rotterdam

De loopbrug in het atrium van dit multifunctionele gebouw is voorzien van Staco roosters en glasplaten. Rotocoat verzinkte de roosters.

AmstelHome Experience
Duplex

AmstelHome Experience

De gele roosters van de “AmstelHome Experience” zorgen voor een opvallend uiterlijk. Het tijdelijke studentencomplex bestaat uit 512 woningen.

Gasopslag Bergermeer
Verzinken

Gasopslag Bergermeer

Gasveld Bergermeer kreeg nieuw leven ingeblazen met thermisch verzinkte vloerroosters, traptreden, lamellenroosters en een duurzaam beschermde poort.

Verzinkerij-Kampen-kantoorpand-met-Staco-lamellenroosters-01.jpg

duurzaam

Het verduurzamen van stalen roosters heeft ook ecologische voordelen. Thermisch verzinken en poedercoaten zijn processen die gebruikmaken van milieuvriendelijke materialen en technieken. De zinklaag is 100% recyclebaar en het poedercoatingproces geeft geen schadelijke dampen af. Poeder dat niet op het materiaal terechtkomt, wordt hergebruikt. 

Door te kiezen voor verduurzaamde roosters dragen we bij aan een circulaire economie en dragen wij bij aan een positieve impact op het milieu.

Bekijk onze diensten

Verzinken

Verzinken

Staal is sterk en veelzijdig, maar heeft één nadeel: staal kan roesten. Thermisch verzinken biedt een unieke bescherming tegen corrosie waardoor jouw materiaal nog jaren langer mee gaat.

Meer informatie
Poedercoaten

Poedercoaten

Poedercoating beschermt jouw stalen producten tegen corrosie én geeft ze een mooi kleurtje.

Meer informatie
Duplex

Duplex

Voor optimale bescherming kies je voor een duplexsysteem: de combinatie van verzinken en poedercoaten.

Meer informatie
Schooperen

Schooperen

Metalen voorwerpen die niet in het zinkbad passen of gevoelig zijn voor vervorming, kunnen door het materiaal te schooperen toch worden beschermd tegen corrosie.

Meer informatie

We delen graag onze
kennis met jou

Directiewijziging
Nieuws

01.05.2024

Directiewijziging

Vanaf 1 mei staat Rotocoat een nieuwe fase te wachten met een directiewijziging.

Meer informatie
Rotocoat behaalt VCDO-certificaat
Nieuws

16.02.2023

Rotocoat behaalt VCDO-certificaat

Duurzaam ondernemen is een belangrijk onderdeel van Rotocoat’s bedrijfsvoering. Samen met het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO) timmeren we hard aan de weg om de Sustainable Development Goals va

Meer informatie
Tropische kas wint BTTV 2021
Verzinken
Agrarisch en stallenbouw
Kassen
Nieuws

01.07.2022

Tropische kas wint BTTV 2021

Donderdag 27 mei 2021 heeft de “Tropische kas voor botanische tuin Keulen” de Benelux Trofee voor Thermisch Verzinken 2021 gewonnen in de categorie “Functioneel verzinken”.

Meer informatie