Machineonderdelen

Machineonderdelen

machineonderdelen

In de machinebouw wordt veel gebruik gemaakt van staal. Het materiaal is sterk, veelzijdig en duurzaam. Helaas heeft staal een nadeel. Het is namelijk niet volledig bestand tegen corrosie. Rotocoat is gespecialiseerd in het verzinken en poedercoaten van stalen producten waaronder onderdelen van machines.

Vraag offerte aan

Rotocoat-thermisch-verzinken-stalen-ledgers-Untamed-Walibi-003.jpg

voorkomen is beter dan genezen

Afhankelijk van de functie van de machine en met welke omstandigheden deze te maken krijgt, zijn er verschillende redenen om de onderdelen te verduurzamen. Zo is een machine vaak een hele investering en maak je er het liefst zo lang mogelijk gebruik van. Door de onderdelen van machines te verzinken en te poedercoaten bescherm je het staal tegen corrosie, is het bestand tegen mechanische en chemische belasting en gaat het nog jaren langer mee. Dat is beter voor de wereld, maar ook voor de portemonnee.

Vraag offerte aan

Projecten
over
machine onderdelen

Projecten creëren doe je niet alleen, dat doe je samen. Daarom zijn wij trots op onze klanten. Hier vind je een aantal projecten van onze klanten waarvoor wij de verduurzaming hebben gerealiseerd.

Ontdek alle projecten

Bokken standbouw
Verzinken

Bokken standbouw

Standbouwbedrijf a booth liet speciale bokken ontwikkelen voor hun beursmaterialen. De stalen bokken zijn thermisch verzinkt door Rotocoat.

Rotocoat-Kleinmateriaal-centrifuge-verzinken.jpg

klein maar fijn

Rotocoat beschikt over het langste en het breedste verzinkbad in Nederland. Maar dat betekent niet dat wij alleen maar groot constructiemateriaal behandelen. Ook kleinere machine-onderdelen kunnen worden verzinkt en gepoedercoat bij Rotocoat. Met onze Centrizink® kunnen we delen tot maximaal 400 mm en tot 5 kg per stuk verzinken. En met onze handcabine coaten we deze gemakkelijk in een door jouw gewenste (RAL-)kleur.

Meer weten over het verduurzamen van kleine delen? Neem contact met ons op!

Vraag offerte aan

Bekijk onze diensten

Verzinken

Verzinken

Staal is sterk en veelzijdig, maar heeft één nadeel: staal kan roesten. Thermisch verzinken biedt een unieke bescherming tegen corrosie waardoor jouw materiaal nog jaren langer mee gaat.

Meer informatie
Poedercoaten

Poedercoaten

Poedercoating beschermt jouw stalen producten tegen corrosie én geeft ze een mooi kleurtje.

Meer informatie
Duplex

Duplex

Voor optimale bescherming kies je voor een duplexsysteem: de combinatie van verzinken en poedercoaten.

Meer informatie
Schooperen

Schooperen

Metalen voorwerpen die niet in het zinkbad passen of gevoelig zijn voor vervorming, kunnen door het materiaal te schooperen toch worden beschermd tegen corrosie.

Meer informatie

We delen graag onze
kennis met jou

Directiewijziging
Nieuws

01.05.2024

Directiewijziging

Vanaf 1 mei staat Rotocoat een nieuwe fase te wachten met een directiewijziging.

Meer informatie
Rotocoat behaalt VCDO-certificaat
Nieuws

16.02.2023

Rotocoat behaalt VCDO-certificaat

Duurzaam ondernemen is een belangrijk onderdeel van Rotocoat’s bedrijfsvoering. Samen met het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO) timmeren we hard aan de weg om de Sustainable Development Goals va

Meer informatie
Tropische kas wint BTTV 2021
Verzinken
Agrarisch en stallenbouw
Kassen
Nieuws

01.07.2022

Tropische kas wint BTTV 2021

Donderdag 27 mei 2021 heeft de “Tropische kas voor botanische tuin Keulen” de Benelux Trofee voor Thermisch Verzinken 2021 gewonnen in de categorie “Functioneel verzinken”.

Meer informatie