Kassen

Kassen

kassen

Bij de constructie van kassen kan staal als constructiemateriaal niet missen. Het materiaal is enorm veelzijdig. Juist omdat staal zo’n integraal onderdeel van kassenconstructies zijn, is het des te belangrijker om dit materiaal te verduurzamen. In een kas is er vaak sprake van vocht, uv-straling, en misschien zelfs chemische stoffen. 

Voor een optimale bescherming van het materiaal zijn oppervlaktebehandelingen zoals thermisch verzinken en poedercoating de ideale oplossing.

Vraag offerte aan

Potplantenkwekerij-thermisch-verzinken-staalconstructie-Rotocoat-001.JPG

duplex systeem

Thermisch verzinken is een proces dat zorgt voor een duurzame barrière tegen corrosie en roest, wat van groot belang is voor onderdelen die blootgesteld worden aan constant vochtige omgevingen. Deze oppervlaktebehandeling is dus uitermate geschikt voor het verduurzamen van kassen.

Daarnaast kan ook poedercoating worden toegepast op stalen elementen in kassen. Vocht, uv-straling en het gebruik van chemische stoffen in een kas kunnen staal aantasten. Samen met de zinklaag beschermt een poedercoating het staal tegen deze invloeden en vormt dit een strakke afwerking. Deze afwerking heeft vele mogelijkheden en kan worden aangepast aan de esthetische behoeften van de kas en zijn omgeving.

Projecten
over
kassen

Projecten creëren doe je niet alleen, dat doe je samen. Daarom zijn wij trots op onze klanten. Hier vind je een aantal projecten van onze klanten waarvoor wij de verduurzaming hebben gerealiseerd.

Ontdek alle projecten

Potplantenkwekerij
Verzinken

Potplantenkwekerij

Voor een kassencomplex voor potplanten in de Noordoostpolder, heeft Rotocoat 70 ton staal verzinkt.

Tropische kas
Verzinken

Tropische kas

Midden in de Flora und Botanischer Garten in Keulen staat een bijzondere glazen en stalen constructie met een oppervlakte van 3.000 m2.

Rotocoat-centrifuge-verzinken2993-254.jpg

kleine delen

Kleine delen zijn, zoals de term al zegt, vaak lastig thermisch te verzinken. Maar ook voor kleine delen kun je terecht bij Rotocoat. Met onze moderne Centrizink® kunnen jouw kleine stalen delen met een formaat tot 350 of 400 mm (2D/3D of 1D) ook optimaal worden beschermd tegen corrosie. 

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Vraag offerte aan

Bekijk onze diensten

Verzinken

Verzinken

Staal is sterk en veelzijdig, maar heeft één nadeel: staal kan roesten. Thermisch verzinken biedt een unieke bescherming tegen corrosie waardoor jouw materiaal nog jaren langer mee gaat.

Meer informatie
Poedercoaten

Poedercoaten

Poedercoating beschermt jouw stalen producten tegen corrosie én geeft ze een mooi kleurtje.

Meer informatie
Duplex

Duplex

Voor optimale bescherming kies je voor een duplexsysteem: de combinatie van verzinken en poedercoaten.

Meer informatie
Schooperen

Schooperen

Metalen voorwerpen die niet in het zinkbad passen of gevoelig zijn voor vervorming, kunnen door het materiaal te schooperen toch worden beschermd tegen corrosie.

Meer informatie

We delen graag onze
kennis met jou

Tropische kas wint BTTV 2021
Verzinken
Agrarisch en stallenbouw
Kassen
Nieuws

01.07.2022

Tropische kas wint BTTV 2021

Donderdag 27 mei 2021 heeft de “Tropische kas voor botanische tuin Keulen” de Benelux Trofee voor Thermisch Verzinken 2021 gewonnen in de categorie “Functioneel verzinken”.

Meer informatie
Centrizink®
Verzinken
Technische documentatie

01.03.2014

Centrizink®

Rotocoat kan ook kleine stalen delen thermisch verzinken. We doen dit door middel van centrifugaal verzinken (ook wel slingerverzinken of trommelverzinken genoemd). Hier lees je meer over ons Centrizi

Meer informatie
Afmetingen verzinken
Verzinken
Technische documentatie

01.03.2014

Afmetingen verzinken

Rotocoat staat met vier verschillende locaties sterk. Deze locaties hebben elk een verschillend verzinkbad, met verschillende afmetingen. Lees hier meer over onze badafmetingen.

Meer informatie