Geluidsschermen

Geluidsschermen

geluidswallen en -schermen

Geluidsschermen zijn verticale panelen die langs wegen, spoorlijnen of andere geluidsbronnen worden geplaatst. Ze zijn ontworpen om het geluid te blokkeren en te weerkaatsen, waardoor het zich niet verspreidt naar naastgelegen gebieden. 

Staal leent zich goed als materiaal voor dit soort geluidsbescherming. Om deze geluidsschermen duurzaam en bestand tegen alle weersinvloeden te maken, moeten ze worden verduurzaamd. Thermisch verzinken en poedercoaten zijn technieken die veel worden toegepast om deze constructies te beschermen tegen corrosie en slijtage. 

Benieuwd wat we voor jouw project kunnen betekenen? Vraag dan direct een offerte aan!

Vraag offerte aan

verzinkte-gecoate-duplex-geluidsbescherming-Rotocoat-01.jpg

visuele verbetering

Geluidsschermen bieden een waardevolle bijdrage aan het verminderen van geluidsoverlast, maar verbeteren ook op visueel gebied een verbetering van de leefomgeving. Geluidsschermen bieden namelijk ook visuele afscherming voor omwonenden. Hierbij kan deze geluidsbescherming dienen als esthetisch element door het met een kleur op te laten vallen. Of je kunt er juist voor kiezen om het geluidsscherm in de omgeving op te laten gaan. Poedercoating in alle mogelijke RAL-kleuren bieden oneindig veel mogelijkheden.

Vraag offerte aan

Projecten
over
geluidsschermen

Projecten creëren doe je niet alleen, dat doe je samen. Daarom zijn wij trots op onze klanten. Hier vind je een aantal projecten van onze klanten waarvoor wij de verduurzaming hebben gerealiseerd.

Ontdek alle projecten

Groene geluidsbescherming
Duplex

Groene geluidsbescherming

Een geluidsisolerend en -absorberend scherm siert de N242/Westtangent in Heerhugowaard. Dit scherm bestaat uit stalen staanders en gaasmatten.

Bekijk onze diensten

Verzinken

Verzinken

Staal is sterk en veelzijdig, maar heeft één nadeel: staal kan roesten. Thermisch verzinken biedt een unieke bescherming tegen corrosie waardoor jouw materiaal nog jaren langer mee gaat.

Meer informatie
Poedercoaten

Poedercoaten

Poedercoating beschermt jouw stalen producten tegen corrosie én geeft ze een mooi kleurtje.

Meer informatie
Duplex

Duplex

Voor optimale bescherming kies je voor een duplexsysteem: de combinatie van verzinken en poedercoaten.

Meer informatie
Schooperen

Schooperen

Metalen voorwerpen die niet in het zinkbad passen of gevoelig zijn voor vervorming, kunnen door het materiaal te schooperen toch worden beschermd tegen corrosie.

Meer informatie

We delen graag onze
kennis met jou

Directiewijziging
Nieuws

01.05.2024

Directiewijziging

Vanaf 1 mei staat Rotocoat een nieuwe fase te wachten met een directiewijziging.

Meer informatie
Rotocoat behaalt VCDO-certificaat
Nieuws

16.02.2023

Rotocoat behaalt VCDO-certificaat

Duurzaam ondernemen is een belangrijk onderdeel van Rotocoat’s bedrijfsvoering. Samen met het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO) timmeren we hard aan de weg om de Sustainable Development Goals va

Meer informatie
Tropische kas wint BTTV 2021
Verzinken
Agrarisch en stallenbouw
Kassen
Nieuws

01.07.2022

Tropische kas wint BTTV 2021

Donderdag 27 mei 2021 heeft de “Tropische kas voor botanische tuin Keulen” de Benelux Trofee voor Thermisch Verzinken 2021 gewonnen in de categorie “Functioneel verzinken”.

Meer informatie