Energievoorzieningen

Energievoorzieningen

Energievoorzieningen

Duurzame energie is de toekomst. De vraag naar duurzame energie-installaties stijgt. Zo ook de vraag naar nieuwe windmolens en constructies voor zonnepanelen. Staal speelt hierin een grote rol. Het is van essentieel belang om de levensduur van deze voorzieningen te verlengen en ervoor te zorgen dat ze ons kunnen blijven voorzien van energie. Dit kan door het staal te conserveren door middel van zink en poedercoating.

Rotocoat kan je hierbij helpen. Wij zijn gespecialiseerd in het verduurzamen van staal, RVS en aluminium. Benieuwd wat we voor jouw project kunnen betekenen? Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Vraag offerte aan

XXL-Zonnepark-TT-Assen-verzinken-staalconstructie-Rotocoat-005.JPG

duurzame bescherming

Door stalen onderdelen thermisch te verzinken ontstaat er een zinklegering op het materiaal. Dit fungeert als barrière tussen het metaal en de omgeving, waardoor het metaal wordt beschermd tegen vocht, zuurstof en andere corrosieve stoffen. Poedercoating biedt daarnaast ook bescherming tegen corrosie en weersinvloeden, maar ook tegen krassen, stoten en verkleuring door uv-straling.

Energievoorzieningen zijn veelal buiten te vinden en soms zelfs aan de kust of op zee. Deze hebben nogal wat te verduren. Op deze manier worden deze energie-installaties beschermt en gaan ze nog jaren langer mee.

Vraag offerte aan

Projecten
over
energie voorzieningen

Projecten creëren doe je niet alleen, dat doe je samen. Daarom zijn wij trots op onze klanten. Hier vind je een aantal projecten van onze klanten waarvoor wij de verduurzaming hebben gerealiseerd.

Ontdek alle projecten

Oplaadpunten groene stroom
Duplex

Oplaadpunten groene stroom

Het stalen framewerk van dit oplaadpunt is door Rotocoat thermisch verzinkt en voorzien van een opvallende groene poedercoating.

Zonnepark XXL TT Assen
Verzinken

Zonnepark XXL TT Assen

Duurzaamheid ten top! Deze zonnepanelen fungeren als overkapping boven de grootste motorparking ter wereld. Het staal is door Rotocoat verzinkt.

Bekijk onze diensten

Verzinken

Verzinken

Staal is sterk en veelzijdig, maar heeft één nadeel: staal kan roesten. Thermisch verzinken biedt een unieke bescherming tegen corrosie waardoor jouw materiaal nog jaren langer mee gaat.

Meer informatie
Poedercoaten

Poedercoaten

Poedercoating beschermt jouw stalen producten tegen corrosie én geeft ze een mooi kleurtje.

Meer informatie
Duplex

Duplex

Voor optimale bescherming kies je voor een duplexsysteem: de combinatie van verzinken en poedercoaten.

Meer informatie
Schooperen

Schooperen

Metalen voorwerpen die niet in het zinkbad passen of gevoelig zijn voor vervorming, kunnen door het materiaal te schooperen toch worden beschermd tegen corrosie.

Meer informatie

We delen graag onze
kennis met jou

Directiewijziging
Nieuws

01.05.2024

Directiewijziging

Vanaf 1 mei staat Rotocoat een nieuwe fase te wachten met een directiewijziging.

Meer informatie
Rotocoat behaalt VCDO-certificaat
Nieuws

16.02.2023

Rotocoat behaalt VCDO-certificaat

Duurzaam ondernemen is een belangrijk onderdeel van Rotocoat’s bedrijfsvoering. Samen met het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO) timmeren we hard aan de weg om de Sustainable Development Goals va

Meer informatie
Tropische kas wint BTTV 2021
Verzinken
Agrarisch en stallenbouw
Kassen
Nieuws

01.07.2022

Tropische kas wint BTTV 2021

Donderdag 27 mei 2021 heeft de “Tropische kas voor botanische tuin Keulen” de Benelux Trofee voor Thermisch Verzinken 2021 gewonnen in de categorie “Functioneel verzinken”.

Meer informatie