Zandwetering

Zandwetering

brug zandwetering

Om de waterhuishouding in zowel natte als droge perioden beter op peil te houden, is het gebied van de Zandwetering opnieuw ingericht. Hierdoor heeft de natuur in bepaalde stukken de kans gekregen zich te ontwikkelen. 

Om dit natuurgebied toegankelijk te maken, is er bij Diepenveen een nieuwe stalen voetgangersbrug met hardhouten vloerdelen geplaatst. De staalconstructie van deze brug is thermisch verzinkt door Rotocoat Kampen en het lange deel is thermisch verzinkt door Rotocoat Heerhugowaard.

Benieuwd wat Rotocoat voor jou kan betekenen?

Vraag offerte aan

Brug Zandwetering verzinkt-Rotocoat-01.JPG

water-management

Na de herinrichting zorgen waterbergingen ervoor dat de kans op wateroverlast afneemt, terwijl de aanvoer van water in de zomer blijft bestaan en de waterkwaliteit toeneemt. Het natuurgebied is waar mogelijk minder nat gemaakt en voorzien van natuurvriendelijke oevers zodat kamsalamanders en waterspitsmuizen zich hier thuis kunnen voelen.

staalconstructie

De staalconstructie van de brug (circa 5,2 ton) is in drie delen geproduceerd door Nijenkamp Staalconstuctie uit Lemelerveld. Onderdelen zijn op maat gezaagd en voorzien van zinkgaten. 

De twee kortere delen van de brug zijn thermisch verzinkt door Rotocoat Kampen en het langere deel is thermisch verzinkt door Rotocoat Heerhugowaard. Daarna is het geheel samengesteld en afgelast. De brug is zoveel mogelijk voorgemonteerd in de werkplaats en daarna ter plekke geïnstalleerd.

Brug Zandwetering verzinkt-Rotocoat-02.JPG

Bekijk onze diensten

Verzinken

Verzinken

Staal is sterk en veelzijdig, maar heeft één nadeel: staal kan roesten. Thermisch verzinken biedt een unieke bescherming tegen corrosie waardoor jouw materiaal nog jaren langer mee gaat.

Meer informatie
Poedercoaten

Poedercoaten

Poedercoating beschermt jouw stalen producten tegen corrosie én geeft ze een mooi kleurtje.

Meer informatie
Duplex

Duplex

Voor optimale bescherming kies je voor een duplexsysteem: de combinatie van verzinken en poedercoaten.

Meer informatie
Schooperen

Schooperen

Metalen voorwerpen die niet in het zinkbad passen of gevoelig zijn voor vervorming, kunnen door het materiaal te schooperen toch worden beschermd tegen corrosie.

Meer informatie

We delen graag onze
kennis met jou

Directiewijziging
Nieuws

01.05.2024

Directiewijziging

Vanaf 1 mei staat Rotocoat een nieuwe fase te wachten met een directiewijziging.

Meer informatie
Rotocoat behaalt VCDO-certificaat
Nieuws

16.02.2023

Rotocoat behaalt VCDO-certificaat

Duurzaam ondernemen is een belangrijk onderdeel van Rotocoat’s bedrijfsvoering. Samen met het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO) timmeren we hard aan de weg om de Sustainable Development Goals va

Meer informatie
Tropische kas wint BTTV 2021
Verzinken
Agrarisch en stallenbouw
Kassen
Nieuws

01.07.2022

Tropische kas wint BTTV 2021

Donderdag 27 mei 2021 heeft de “Tropische kas voor botanische tuin Keulen” de Benelux Trofee voor Thermisch Verzinken 2021 gewonnen in de categorie “Functioneel verzinken”.

Meer informatie

Beschikbare downloads
en bestanden

Vraag offerte aan

Garantievoorwaarden ZIB - Poedercoatsystemen (NL)

Download

Garantievoorwaarden ZIB - Thermisch verzinken (NL)

Download

Warranty Terms Hot Dip Galvanizing ZIB (Benelux)

Download