Timmerhuis Rotterdam

Timmerhuis Rotterdam

timmerhuis in rotterdam

In de Tweede Wereldoorlog was het Stadstimmerhuis in Rotterdam gesneuveld. Daarom werd tijdens de wederopbouw een nieuw Stadstimmerhuis gebouwd dat tot 2009 als Rotterdams Stadskantoor dienst deed. Hier werden stedenbouwkundige plannen voor het nieuwe stadshart vormgegeven en aangestuurd.

In 2009 werd een gedeelte van dit gebouw gesloopt en hier verrees, naar een ontwerp van architectenbureau OMA, het nieuwe Timmerhuis.

Vraag offerte aan

C2C-verzinkte-stalen-Staco-roosters-Timmerhuis-Rotterdam-01SLD.jpg

multi functioneel

Dit multifunctionele gebouw is een integratie van het voormalige L-vormige Stadstimmerhuis en de 60 meter hoge gestapelde nieuwbouw van staal en glas. Op de begane grond bevindt zich Museum Rotterdam, het atrium, een openbare passage, winkels en horeca. Boven de kantoren zijn 84 appartementen gerealiseerd. Het Timmerhuis heeft een ondergrondse parkeergarage met 102 parkeerplaatsen. Boven de plint zijn 4 bouwlagen voor kantoren van de Gemeente Rotterdam gerealiseerd waar 1850 ambtenaren werken.

Het Timmerhuis heeft het BREEAM keurmerk Excellent **** voor duurzame gebouwen gekregen en is hiermee het eerste multifunctionele gebouw in Nederland met dit keurmerk. Wij zijn er trots op dat de Staco C2C thermisch verzinkte stalen roosters hieraan een bijdrage hebben geleverd. 

staco roosters

De loopbrug in het atrium is voorzien van stalen roosters met glasplaten. Staco heeft de roosters voor deze loopbrug geleverd in opdracht van Stairway Trappen uit Hengelo. Deze Staco C2C verzinkte roosters type RR 3-45 50x50 zijn voorzien van ingelaste stalen plaatjes voor de montage van de rubberdoppen waarop de glasplaten zijn aangebracht. De roosters zijn thermisch verzinkt door Rotocoat.

C2C-verzinkte-stalen-Staco-roosters-Timmerhuis-Rotterdam-03.jpg

Bekijk onze diensten

Verzinken

Verzinken

Staal is sterk en veelzijdig, maar heeft één nadeel: staal kan roesten. Thermisch verzinken biedt een unieke bescherming tegen corrosie waardoor jouw materiaal nog jaren langer mee gaat.

Meer informatie
Poedercoaten

Poedercoaten

Poedercoating beschermt jouw stalen producten tegen corrosie én geeft ze een mooi kleurtje.

Meer informatie
Duplex

Duplex

Voor optimale bescherming kies je voor een duplexsysteem: de combinatie van verzinken en poedercoaten.

Meer informatie
Schooperen

Schooperen

Metalen voorwerpen die niet in het zinkbad passen of gevoelig zijn voor vervorming, kunnen door het materiaal te schooperen toch worden beschermd tegen corrosie.

Meer informatie

We delen graag onze
kennis met jou

Directiewijziging
Nieuws

01.05.2024

Directiewijziging

Vanaf 1 mei staat Rotocoat een nieuwe fase te wachten met een directiewijziging.

Meer informatie
Rotocoat behaalt VCDO-certificaat
Nieuws

16.02.2023

Rotocoat behaalt VCDO-certificaat

Duurzaam ondernemen is een belangrijk onderdeel van Rotocoat’s bedrijfsvoering. Samen met het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO) timmeren we hard aan de weg om de Sustainable Development Goals va

Meer informatie
Tropische kas wint BTTV 2021
Verzinken
Agrarisch en stallenbouw
Kassen
Nieuws

01.07.2022

Tropische kas wint BTTV 2021

Donderdag 27 mei 2021 heeft de “Tropische kas voor botanische tuin Keulen” de Benelux Trofee voor Thermisch Verzinken 2021 gewonnen in de categorie “Functioneel verzinken”.

Meer informatie

Beschikbare downloads
en bestanden

Vraag offerte aan

Garantievoorwaarden ZIB - Poedercoatsystemen (NL)

Download

Garantievoorwaarden ZIB - Thermisch verzinken (NL)

Download

Warranty Terms Hot Dip Galvanizing ZIB (Benelux)

Download