Tacitus brug

Tacitus brug

tacitus brug

Om de doorstroming op de A50 tussen de knooppunten Ewijk en Valburg te verbeteren, is de A50 verbreed en is er naast de bestaande brug een nieuwe tuibrug gebouwd. De nieuwe brug hangt net als de bestaande brug aan dikke kabels (tuien) boven de rivier de Waal.

De hekwerken aan beide zijden van de nieuwe brug zijn thermisch verzinkten en zijn daarna van een drielaags natlaksysteem voorzien.

Vraag offerte aan

Rotocoat-verzinken-coaten-duplex-Tacitusbrug0002.jpg

Oponthoud

Om de bouwtijd zo kort mogelijk te houden is gelijktijdig aan beide zijden van de rivier aan de weg en aan de brug gewerkt. In het voorjaar zijn 2x3 rijstroken over de nieuwe brug in gebruik genomen terwijl de oude brug wordt gerenoveerd. Toen ook de oude brug medio 2015 weer in gebruik werd genomen, konden de automobilisten gebruik maken van 2x4 rijstroken.

Duurzaam beschermd

De nieuwe 1.055 meter lange brug hangt net als de bestaande brug aan dikke kabels (tuien) boven de rivier de Waal. De hekwerken aan beide zijden van de nieuwe tuibrug met lengtes van 7400 mm zijn geproduceerd door Siemerink Constructies uit Oldenzaal. Deze hekwerken zijn thermisch verzinkt door Rotocoat Wolvega en zijn daarna van een drielaags natlaksysteem voorzien. 

Zo is de nieuwe brug duurzaam beschermd tegen de weersinvloeden en vormt samen met de oude brug een twee-eenheid die mooi in het open en weidse landschap past.

Fotografie door Luuk Kramer

Rotocoat-verzinken-coaten-duplex-Tacitusbrug-Prj03.jpg

Bekijk onze diensten

Verzinken

Verzinken

Staal is sterk en veelzijdig, maar heeft één nadeel: staal kan roesten. Thermisch verzinken biedt een unieke bescherming tegen corrosie waardoor jouw materiaal nog jaren langer mee gaat.

Meer informatie
Poedercoaten

Poedercoaten

Poedercoating beschermt jouw stalen producten tegen corrosie én geeft ze een mooi kleurtje.

Meer informatie
Duplex

Duplex

Voor optimale bescherming kies je voor een duplexsysteem: de combinatie van verzinken en poedercoaten.

Meer informatie
Schooperen

Schooperen

Metalen voorwerpen die niet in het zinkbad passen of gevoelig zijn voor vervorming, kunnen door het materiaal te schooperen toch worden beschermd tegen corrosie.

Meer informatie

We delen graag onze
kennis met jou

Directiewijziging
Nieuws

01.05.2024

Directiewijziging

Vanaf 1 mei staat Rotocoat een nieuwe fase te wachten met een directiewijziging.

Meer informatie
Rotocoat behaalt VCDO-certificaat
Nieuws

16.02.2023

Rotocoat behaalt VCDO-certificaat

Duurzaam ondernemen is een belangrijk onderdeel van Rotocoat’s bedrijfsvoering. Samen met het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO) timmeren we hard aan de weg om de Sustainable Development Goals va

Meer informatie
Tropische kas wint BTTV 2021
Verzinken
Agrarisch en stallenbouw
Kassen
Nieuws

01.07.2022

Tropische kas wint BTTV 2021

Donderdag 27 mei 2021 heeft de “Tropische kas voor botanische tuin Keulen” de Benelux Trofee voor Thermisch Verzinken 2021 gewonnen in de categorie “Functioneel verzinken”.

Meer informatie

Beschikbare downloads
en bestanden

Vraag offerte aan

Garantievoorwaarden ZIB - Poedercoatsystemen (NL)

Download

Garantievoorwaarden ZIB - Thermisch verzinken (NL)

Download

Warranty Terms Hot Dip Galvanizing ZIB (Benelux)

Download