Planet Caravan

Planet Caravan

Planet Caravan

'Toen ik de top van de boog had bereikt, leek het alsof de tijd stil stond. Ik werd overrompeld door emoties en zelfbewustzijn. Maar toen ik omlaag keek naar de aarde - deze fantastische, fragiele oase, dit eiland dat ons werd geschonken en dat al het leven heeft beschermd tegen het onverbiddelijke heelal - werd ik overvallen door een gevoel van verdriet. Aangeslagen door een onmiskenbare, ontnuchterende contradictie' – Ron Garan, astronaut.

Vraag offerte aan

Rotocoat-verzinken-kunstwerk-Planet-Caravan-004.jpg

kwetsbaar

De kunstenaar heeft bovenstaande uitspraak gebruikt als inspiratie voor zijn kunstwerk Planet Caravan: een astronaut zweeft in de ruimte en terwijl hij terugkijkt naar de aarde wordt hij aangegrepen door de kwetsbaarheid en nietigheid van deze planeet. Dit gevoel is in beeld gebracht in de schedel die door talloze handen wordt aangegrepen en in het materiaalgebruik waarbij het roest contrasteert met het door Rotocoat verzinkte staal.

Anningahof

Met de reis in de ruimte heeft de mens wederom een barrière overwonnen. In zijn rugzak draagt de astronaut allemaal voorwerpen die te maken hebben met het overwinnen van eerdere barrières zoals een sextant (de zee), een mijn-kanarie (het ondergrondse), papieren vliegtuigen (de lucht), een machete (het land) en een mossel (de onderzee). Het beeld is te bezichtigen in beeldenpark Anningahof in Zwolle.

Het kunstwerk is thermisch verzinkt door Rotocoat Dieren.

Rotocoat-verzinken-kunstwerk-Planet-Caravan-005.jpg

Bekijk onze diensten

Verzinken

Verzinken

Staal is sterk en veelzijdig, maar heeft één nadeel: staal kan roesten. Thermisch verzinken biedt een unieke bescherming tegen corrosie waardoor jouw materiaal nog jaren langer mee gaat.

Meer informatie
Poedercoaten

Poedercoaten

Poedercoating beschermt jouw stalen producten tegen corrosie én geeft ze een mooi kleurtje.

Meer informatie
Duplex

Duplex

Voor optimale bescherming kies je voor een duplexsysteem: de combinatie van verzinken en poedercoaten.

Meer informatie
Schooperen

Schooperen

Metalen voorwerpen die niet in het zinkbad passen of gevoelig zijn voor vervorming, kunnen door het materiaal te schooperen toch worden beschermd tegen corrosie.

Meer informatie

We delen graag onze
kennis met jou

Directiewijziging
Nieuws

01.05.2024

Directiewijziging

Vanaf 1 mei staat Rotocoat een nieuwe fase te wachten met een directiewijziging.

Meer informatie
Rotocoat behaalt VCDO-certificaat
Nieuws

16.02.2023

Rotocoat behaalt VCDO-certificaat

Duurzaam ondernemen is een belangrijk onderdeel van Rotocoat’s bedrijfsvoering. Samen met het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO) timmeren we hard aan de weg om de Sustainable Development Goals va

Meer informatie
Tropische kas wint BTTV 2021
Verzinken
Agrarisch en stallenbouw
Kassen
Nieuws

01.07.2022

Tropische kas wint BTTV 2021

Donderdag 27 mei 2021 heeft de “Tropische kas voor botanische tuin Keulen” de Benelux Trofee voor Thermisch Verzinken 2021 gewonnen in de categorie “Functioneel verzinken”.

Meer informatie

Beschikbare downloads
en bestanden

Vraag offerte aan

Garantievoorwaarden ZIB - Poedercoatsystemen (NL)

Download

Garantievoorwaarden ZIB - Thermisch verzinken (NL)

Download

Warranty Terms Hot Dip Galvanizing ZIB (Benelux)

Download