Oplaadpunten groene stroom

Oplaadpunten groene stroom

oplaadpunt voor groene stroom

Op 9 februari 2017 is het grootste zonnedak van Nederland bij woonboulevard Home Center in Wolvega, in gebruik genomen. De zonnepanelen voorzien het Home Center, de oplaadpunten voor auto’s en fietsen en een woonwijk van groene stroom. Het stalen framewerk van de oplaadpunten is door Rotocoat thermisch verzinkt en voorzien van een mooie duurzame groene poedercoating.

Vraag offerte aan

Groene-stroom-oplaadpunten-Rotocoat-verzinken-poedercoaten-01.jpg

Groene stroom

Het zonnedak bevat maar liefst 15.000 zonnepanelen waarmee bijna 4 megawatt aan groene stroom wordt opgewekt. Een deel van deze stroom wordt door Home Center zelf gebruikt en bezoekers kunnen gratis hun elektrische voertuigen opladen bij een van de 72 oplaadpunten voor auto's en 44 oplaadpunten voor E-bikes. Het grootste deel van de opgewekte stroom wordt terug geleverd aan het net, waardoor ongeveer 1200 gezinnen van de groene stroom van Home Center kunnen profiteren.

Duurzame oppervlakte behandeling

Mannen van Staal uit Leeuwarden hebben voor de oplaadpunten een 2-D stalen framewerk gemaakt bestaande uit 12 frames met een lengte van 13.300 mm en een hoogte van 2.000 mm. Dit framewerk is voorzien van uitgesneden letters “groene stroom” van 750 mm hoog en 150 mm dik. 

De frames en de uitgesneden letters zijn door Rotocoat thermisch verzinkt en tweelaags gepoedercoat in de kleur groen. Hiermee levert Rotocoat een opvallende en duurzame bijdrage aan het groene karakter van deze oplaadpunten.

Groene-stroom-oplaadpunten-Rotocoat-verzinken-poedercoaten-05.jpg

Bekijk onze diensten

Verzinken

Verzinken

Staal is sterk en veelzijdig, maar heeft één nadeel: staal kan roesten. Thermisch verzinken biedt een unieke bescherming tegen corrosie waardoor jouw materiaal nog jaren langer mee gaat.

Meer informatie
Poedercoaten

Poedercoaten

Poedercoating beschermt jouw stalen producten tegen corrosie én geeft ze een mooi kleurtje.

Meer informatie
Duplex

Duplex

Voor optimale bescherming kies je voor een duplexsysteem: de combinatie van verzinken en poedercoaten.

Meer informatie
Schooperen

Schooperen

Metalen voorwerpen die niet in het zinkbad passen of gevoelig zijn voor vervorming, kunnen door het materiaal te schooperen toch worden beschermd tegen corrosie.

Meer informatie

We delen graag onze
kennis met jou

Directiewijziging
Nieuws

01.05.2024

Directiewijziging

Vanaf 1 mei staat Rotocoat een nieuwe fase te wachten met een directiewijziging.

Meer informatie
Rotocoat behaalt VCDO-certificaat
Nieuws

16.02.2023

Rotocoat behaalt VCDO-certificaat

Duurzaam ondernemen is een belangrijk onderdeel van Rotocoat’s bedrijfsvoering. Samen met het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO) timmeren we hard aan de weg om de Sustainable Development Goals va

Meer informatie
Tropische kas wint BTTV 2021
Verzinken
Agrarisch en stallenbouw
Kassen
Nieuws

01.07.2022

Tropische kas wint BTTV 2021

Donderdag 27 mei 2021 heeft de “Tropische kas voor botanische tuin Keulen” de Benelux Trofee voor Thermisch Verzinken 2021 gewonnen in de categorie “Functioneel verzinken”.

Meer informatie

Beschikbare downloads
en bestanden

Vraag offerte aan

Garantievoorwaarden ZIB - Poedercoatsystemen (NL)

Download

Garantievoorwaarden ZIB - Thermisch verzinken (NL)

Download

Warranty Terms Hot Dip Galvanizing ZIB (Benelux)

Download