Natuurboerderij Bakhuis

Natuurboerderij Bakhuis

natuurboerderij bakhuis

Op het grondgebied van De Nijensteen in Veessen staat Natuurboerderij Bakhuis. Het idee voor de natuurboerderij ontstond toen De Nijensteen op zoek ging naar een agrarisch bedrijf voor de exploitatie van 16 ha. van haar grond en in contact kwam met de maatschap Hassink. 

De term ”natuurboerderij” geeft aan dat duurzame landbouw, natuurbeheer en behoud van cultuurhistorische elementen in de agrarische bedrijfsvoering en het landschap worden ingepast.

Vraag offerte aan

Rotocoat-verzinken-staalconstructie-Bakhuis-001.jpg

Landbouw en historie

Zo wordt er naast de bouw van een jongveestal en enkele bijgebouwen rond het oude koetshuis, aandacht geschonken aan diervriendelijke landbouw. Er lopen “Flekvieh” koeien in de uiterwaarden van de IJssel en men produceert eigen veevoer. De gevel van het oude koetshuis wordt gerestaureerd, op de plek van de oude villa Bakhuis komt een folly en de  oorspronkelijke tuin uit 1870 wordt hersteld. Bezoekers kunnen straks genieten van duurzame landbouw in een historische omgeving.

constructie

De staalconstructie van de natuurboerderij is geproduceerd door Companjen Constructies uit Wezep. Deze staalconstructie van circa 100 ton is thermisch verzinkt door Rotocoat Heerhugowaard en Rotocoat Dieren. Door de goede samenwerking tussen Companjen Constructies en Rotocoat is het project volgens strakke planning opgeleverd.

Rotocoat-verzinken-staalconstructie-Bakhuis-002.jpg

Bekijk onze diensten

Verzinken

Verzinken

Staal is sterk en veelzijdig, maar heeft één nadeel: staal kan roesten. Thermisch verzinken biedt een unieke bescherming tegen corrosie waardoor jouw materiaal nog jaren langer mee gaat.

Meer informatie
Poedercoaten

Poedercoaten

Poedercoating beschermt jouw stalen producten tegen corrosie én geeft ze een mooi kleurtje.

Meer informatie
Duplex

Duplex

Voor optimale bescherming kies je voor een duplexsysteem: de combinatie van verzinken en poedercoaten.

Meer informatie
Schooperen

Schooperen

Metalen voorwerpen die niet in het zinkbad passen of gevoelig zijn voor vervorming, kunnen door het materiaal te schooperen toch worden beschermd tegen corrosie.

Meer informatie

We delen graag onze
kennis met jou

Directiewijziging
Nieuws

01.05.2024

Directiewijziging

Vanaf 1 mei staat Rotocoat een nieuwe fase te wachten met een directiewijziging.

Meer informatie
Rotocoat behaalt VCDO-certificaat
Nieuws

16.02.2023

Rotocoat behaalt VCDO-certificaat

Duurzaam ondernemen is een belangrijk onderdeel van Rotocoat’s bedrijfsvoering. Samen met het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO) timmeren we hard aan de weg om de Sustainable Development Goals va

Meer informatie
Tropische kas wint BTTV 2021
Verzinken
Agrarisch en stallenbouw
Kassen
Nieuws

01.07.2022

Tropische kas wint BTTV 2021

Donderdag 27 mei 2021 heeft de “Tropische kas voor botanische tuin Keulen” de Benelux Trofee voor Thermisch Verzinken 2021 gewonnen in de categorie “Functioneel verzinken”.

Meer informatie

Beschikbare downloads
en bestanden

Vraag offerte aan

Garantievoorwaarden ZIB - Poedercoatsystemen (NL)

Download

Garantievoorwaarden ZIB - Thermisch verzinken (NL)

Download

Warranty Terms Hot Dip Galvanizing ZIB (Benelux)

Download