Langste bank van Nederland

Langste bank van Nederland

de langste bank van nederland

De Oude IJsselbrug in Zutphen is een plek met een rijke historie en verbindt het centrum van de stad met de wijk De Hoven. De huidige brug is al het zevende exemplaar. Hout, staal, bombardementen, geleende constructies uit Zaltbommel, Breukelen en Oosterbeek geven letterlijk kleur aan de historie van deze plek.

Echter de brug voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. Daarom heeft de gemeente Zutphen een aanbesteding voor verbreding en groot onderhoud van de Oude IJsselbrug uitgeschreven.

Vraag offerte aan

Rotocoat-verzinken-poedercoaten-brugleuningen-zitbanken-IJsselbrug-Zutphen-001.JPG

voetgangers en fietsers

Het gekozen ontwerp van MoederscheimMoonen Architects staat symbool voor een nieuwe stap in de overbrugging van de IJssel; met de herontdekking van het water als voornaamste thematiek. Voor voetgangers en fietsers is er een breder, veiliger pad over de IJssel aangelegd dat begint aan de Hovense kant in de uiterwaarden. Via het voetpad kan men rechtstreeks naar de IJsselkade wandelen en onderweg kan men op de brug even rustig zitten op de 80 meter lange bank, de langste bank van Nederland.

Hypermoderne bank

Deze bank is niet zomaar een bank, maar een hypermodern exemplaar dat fungeert als afscheiding tussen fiets- en wandelpad. De bank is aan beide zijden voorzien van geperforeerde panelen en heeft een dubbelfunctie als afscheiding en als bank. Tevens is de bank voorzien van een doorlopende LED verlichting. De combinatie van ART Punch en de dynamische verlichting, maken van de bank een langgerekt kunstobject.

3 bank verlicht.jpg
Rotocoat-verzinken-poedercoaten-brugleuningen-zitbanken-IJsselbrug-Zutphen-006.JPG

duplex: verzinken en coaten

De staalconstructie van de langste bank van Nederland is ontworpen, geproduceerd en gemonteerd door Rijnstaal Alphen uit Alphen aan den Rijn. De RVS banken zijn door Rotocoat gepoedercoat in Oxyplast Cortenlook. De brugleuningen zijn door Rotocoat thermisch verzinkt en daarna voorzien van een tweelaagse poedercoating RAL 7047.

Bekijk onze diensten

Verzinken

Verzinken

Staal is sterk en veelzijdig, maar heeft één nadeel: staal kan roesten. Thermisch verzinken biedt een unieke bescherming tegen corrosie waardoor jouw materiaal nog jaren langer mee gaat.

Meer informatie
Poedercoaten

Poedercoaten

Poedercoating beschermt jouw stalen producten tegen corrosie én geeft ze een mooi kleurtje.

Meer informatie
Duplex

Duplex

Voor optimale bescherming kies je voor een duplexsysteem: de combinatie van verzinken en poedercoaten.

Meer informatie
Schooperen

Schooperen

Metalen voorwerpen die niet in het zinkbad passen of gevoelig zijn voor vervorming, kunnen door het materiaal te schooperen toch worden beschermd tegen corrosie.

Meer informatie

We delen graag onze
kennis met jou

Directiewijziging
Nieuws

01.05.2024

Directiewijziging

Vanaf 1 mei staat Rotocoat een nieuwe fase te wachten met een directiewijziging.

Meer informatie
Rotocoat behaalt VCDO-certificaat
Nieuws

16.02.2023

Rotocoat behaalt VCDO-certificaat

Duurzaam ondernemen is een belangrijk onderdeel van Rotocoat’s bedrijfsvoering. Samen met het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO) timmeren we hard aan de weg om de Sustainable Development Goals va

Meer informatie
Tropische kas wint BTTV 2021
Verzinken
Agrarisch en stallenbouw
Kassen
Nieuws

01.07.2022

Tropische kas wint BTTV 2021

Donderdag 27 mei 2021 heeft de “Tropische kas voor botanische tuin Keulen” de Benelux Trofee voor Thermisch Verzinken 2021 gewonnen in de categorie “Functioneel verzinken”.

Meer informatie

Beschikbare downloads
en bestanden

Vraag offerte aan

Garantievoorwaarden ZIB - Poedercoatsystemen (NL)

Download

Garantievoorwaarden ZIB - Thermisch verzinken (NL)

Download

Warranty Terms Hot Dip Galvanizing ZIB (Benelux)

Download