Kunstwerk Meppel

Kunstwerk Meppel

kunstwerk meppel

Op 15 april 2015 is bij de Pabo in Meppel een beeld onthuld ter nagedachtenis aan W.F. Jonkman, oud-leraar aan deze school.

Vraag offerte aan

Rotocoat-thermisch-verzinkt-kunstwerk-005.jpg

w. f. jonkman

Tijdens de Tweede Wereldoorlog zat Jonkman in het verzet en was commandant van een afdeling van de OD (Ordedienst). Op 17 februari 1944 mondde een bizar toeval uit in een drama. Een OD commandant die s avonds de woning van Jonkman verliet, werd staande gehouden door de KK (Kontrolle Kommando). De arrestant werd verhoord in de woning van Jonkman, maar wist te ontkomen. Het leraarsgezin werd gearresteerd. Toen bij de huiszoeking ook nog een lijst met OD-leden werd gevonden, had ontkennen geen zin meer. Jonkman werd overgebracht naar het Hoofdkwartier van de Sicherheitsdienst in Groningen en via Kamp Vught op transport gesteld naar Buchenwald.

In de nacht van 24 mei 1944 werden nog eens 32 mannen van hun bed gelicht. 21 van hen gingen eveneens naar Buchenwald. 5 van hen maakten de bevrijding van Buchenwald mee en keerden terug naar Meppel. Jonkman stierf in Buchenwald op 18 maart 1945.

thermisch verzinken

Het beeld is gemaakt door Van den Berg Art & Ornament uit Meppel. Het kunstwerk dat uit 3 delen bestaat, weegt 350 kg en is thermisch verzinkt door Rotocoat Kampen.

Rotocoat-thermisch-verzinkt-kunstwerk-003.jpg

Bekijk onze diensten

Verzinken

Verzinken

Staal is sterk en veelzijdig, maar heeft één nadeel: staal kan roesten. Thermisch verzinken biedt een unieke bescherming tegen corrosie waardoor jouw materiaal nog jaren langer mee gaat.

Meer informatie
Poedercoaten

Poedercoaten

Poedercoating beschermt jouw stalen producten tegen corrosie én geeft ze een mooi kleurtje.

Meer informatie
Duplex

Duplex

Voor optimale bescherming kies je voor een duplexsysteem: de combinatie van verzinken en poedercoaten.

Meer informatie
Schooperen

Schooperen

Metalen voorwerpen die niet in het zinkbad passen of gevoelig zijn voor vervorming, kunnen door het materiaal te schooperen toch worden beschermd tegen corrosie.

Meer informatie

We delen graag onze
kennis met jou

Rotocoat behaalt VCDO-certificaat
Nieuws

16.02.2023

Rotocoat behaalt VCDO-certificaat

Duurzaam ondernemen is een belangrijk onderdeel van Rotocoat’s bedrijfsvoering. Samen met het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO) timmeren we hard aan de weg om de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties te behalen. Ook in 2022 heeft Rotocoat weer een aantal mooie stappen gezet ric

Meer informatie
Tropische kas wint BTTV 2021
Verzinken
Agrarisch en stallenbouw
Kassen
Nieuws

01.07.2022

Tropische kas wint BTTV 2021

Donderdag 27 mei 2021 heeft de “Tropische kas voor botanische tuin Keulen” de Benelux Trofee voor Thermisch Verzinken 2021 gewonnen in de categorie “Functioneel verzinken”.

Meer informatie
Zinculair behaalt C2C CERTIFIED Bronze
Verzinken
Nieuws

12.05.2022

Zinculair behaalt C2C CERTIFIED Bronze

Met haar merknaam Zinculair® heeft Rotocoat vorige maand het Cradle to Cradle® certificaat op niveau Brons behaald. Hiermee maakt Rotocoat weer een stap richting een duurzame toekomst.

Meer informatie

Beschikbare downloads
en bestanden

Vraag offerte aan

Garantievoorwaarden ZIB - Poedercoatsystemen (NL)

Download

Garantievoorwaarden ZIB - Thermisch verzinken (NL)

Download

Warranty Terms Hot Dip Galvanizing ZIB (Benelux)

Download