CONO Kaasmakers

CONO Kaasmakers

CONO kaasmakers

Eind augustus 2012 is de bouw van de nieuwe fabriek van zuivelcoöperatie CONO Kaasmakers van start gegaan. Deze nieuwe kaasmakerij was nodig omdat na afschaffing van de melkquota in 2015, de leden naar verwachting meer melk gingen produceren die verwerkt werd tot kaas. De hoofdstaalconstructie van de kaasmakerij, het tankenpark en de leidingbrug zijn thermisch verzinkt door Rotocoat Heerhugowaard.

Vraag offerte aan

staalconstructie-thermisch-verzinkt-Cono-Kaasmakers-Rotocoat-04.jpg

Strikte regels

Omdat CONO is gevestigd in de Beemsterpolder die op de Unesco werelderfgoedlijst staat, moet het ontwerp van de nieuwbouw aan strikte regels voldoen zodat het karakteristieke verkavelde polderlandschap intact blijft. Door te kiezen voor een transparant gebouw dat dieper in de kavel komt te liggen, oogt het gebouw vanaf de weg kleiner en is er meer ruimte voor de omgeving en de lucht.

Transparantie

De bouw van de fabriek duurde circa anderhalf jaar. De hoofdstaalconstructies van de kaasmakerij, het tankenpark en de leidingbrug zijn vervaardigd, geleverd en gemonteerd door Staalbouw Nagelhout Bakhuizen dat Rotocoat Heerhugowaard de opdracht heeft gegeven deze staalconstructies van 285 ton thermisch te verzinken. Door de transparantie van het nieuwe gebouw zijn de staalconstructies goed zichtbaar en blijft de schoonheid van de Beemsterpolder behouden.

staalconstructie-thermisch-verzinkt-Cono-Kaasmakers-Rotocoat-06.jpg

Bekijk onze diensten

Verzinken

Verzinken

Staal is sterk en veelzijdig, maar heeft één nadeel: staal kan roesten. Thermisch verzinken biedt een unieke bescherming tegen corrosie waardoor jouw materiaal nog jaren langer mee gaat.

Meer informatie
Poedercoaten

Poedercoaten

Poedercoating beschermt jouw stalen producten tegen corrosie én geeft ze een mooi kleurtje.

Meer informatie
Duplex

Duplex

Voor optimale bescherming kies je voor een duplexsysteem: de combinatie van verzinken en poedercoaten.

Meer informatie
Schooperen

Schooperen

Metalen voorwerpen die niet in het zinkbad passen of gevoelig zijn voor vervorming, kunnen door het materiaal te schooperen toch worden beschermd tegen corrosie.

Meer informatie

We delen graag onze
kennis met jou

Directiewijziging
Nieuws

01.05.2024

Directiewijziging

Vanaf 1 mei staat Rotocoat een nieuwe fase te wachten met een directiewijziging.

Meer informatie
Rotocoat behaalt VCDO-certificaat
Nieuws

16.02.2023

Rotocoat behaalt VCDO-certificaat

Duurzaam ondernemen is een belangrijk onderdeel van Rotocoat’s bedrijfsvoering. Samen met het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO) timmeren we hard aan de weg om de Sustainable Development Goals va

Meer informatie
Tropische kas wint BTTV 2021
Verzinken
Agrarisch en stallenbouw
Kassen
Nieuws

01.07.2022

Tropische kas wint BTTV 2021

Donderdag 27 mei 2021 heeft de “Tropische kas voor botanische tuin Keulen” de Benelux Trofee voor Thermisch Verzinken 2021 gewonnen in de categorie “Functioneel verzinken”.

Meer informatie

Beschikbare downloads
en bestanden

Vraag offerte aan

Garantievoorwaarden ZIB - Poedercoatsystemen (NL)

Download

Garantievoorwaarden ZIB - Thermisch verzinken (NL)

Download

Warranty Terms Hot Dip Galvanizing ZIB (Benelux)

Download