Citymall Almere

Citymall Almere

Citymall almere

De bezoekers, bewoners en winkeliers van Citymall Almere hadden veel last van de wind en ook de winkelsfeer kon wel een oppepper gebruiken. Daarom is het winkelcentrum recentelijk aangepast en vernieuwd met onder andere een verticaal windscherm van staal en glas om ‘valwind’ te minimaliseren voor een prettige winkelsfeer.

Vraag offerte aan

P1070382.JPG

heerlijk shoppen

Door het plaatsen van een verticaal stalen/glazen windscherm en twee overkappingen hoog boven het straatniveau is de ‘valwind’ geminimaliseerd. Daarnaast is de openbare ruimte voorzien van nieuwe verlichting, straatmeubilair, beplanting, een roltrap en duidelijkere bewegwijzering. Dit alles draagt bij aan een prettigere winkelsfeer.

poedercoating en natlak

Buiting Machinebouw en Staalconstructie uit Broekland heeft de zware staalconstructies voor de glazen wand en de twee overkappingen gemaakt. De buiskolommen, dakframes en schermen (186 ton staal) zijn thermisch verzinkt door Rotocoat Heerhugowaard. Een gedeelte van het materiaal is daarna voorzien van een natlak en een gedeelte van een tweelaags poedercoating. 

Inmiddels is de overkapping van 550 m2 op een hoogte van 11,5 meter opgeleverd. Voor de kolommen en de dakconstructie was 186 ton staal nodig, er zitten 225 glasplaten in, er zijn 1920 bouten gebruikt en het dak wordt verlicht door 280 led lampjes die steeds van kleur veranderen. Kortom, het stadshart van Almere is nu een stuk mooier en aantrekkelijker.

IMAG0860.jpg

Bekijk onze diensten

Verzinken

Verzinken

Staal is sterk en veelzijdig, maar heeft één nadeel: staal kan roesten. Thermisch verzinken biedt een unieke bescherming tegen corrosie waardoor jouw materiaal nog jaren langer mee gaat.

Meer informatie
Poedercoaten

Poedercoaten

Poedercoating beschermt jouw stalen producten tegen corrosie én geeft ze een mooi kleurtje.

Meer informatie
Duplex

Duplex

Voor optimale bescherming kies je voor een duplexsysteem: de combinatie van verzinken en poedercoaten.

Meer informatie
Schooperen

Schooperen

Metalen voorwerpen die niet in het zinkbad passen of gevoelig zijn voor vervorming, kunnen door het materiaal te schooperen toch worden beschermd tegen corrosie.

Meer informatie

We delen graag onze
kennis met jou

Directiewijziging
Nieuws

01.05.2024

Directiewijziging

Vanaf 1 mei staat Rotocoat een nieuwe fase te wachten met een directiewijziging.

Meer informatie
Rotocoat behaalt VCDO-certificaat
Nieuws

16.02.2023

Rotocoat behaalt VCDO-certificaat

Duurzaam ondernemen is een belangrijk onderdeel van Rotocoat’s bedrijfsvoering. Samen met het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO) timmeren we hard aan de weg om de Sustainable Development Goals va

Meer informatie
Tropische kas wint BTTV 2021
Verzinken
Agrarisch en stallenbouw
Kassen
Nieuws

01.07.2022

Tropische kas wint BTTV 2021

Donderdag 27 mei 2021 heeft de “Tropische kas voor botanische tuin Keulen” de Benelux Trofee voor Thermisch Verzinken 2021 gewonnen in de categorie “Functioneel verzinken”.

Meer informatie

Beschikbare downloads
en bestanden

Vraag offerte aan

Garantievoorwaarden ZIB - Poedercoatsystemen (NL)

Download

Garantievoorwaarden ZIB - Thermisch verzinken (NL)

Download

Warranty Terms Hot Dip Galvanizing ZIB (Benelux)

Download