bmw mini

Op een zichtlocatie langs de A10 in Amsterdam vind je het pand van BMW MINI met 24.000 m2 aan showroom, kantoren en garage. Het pand is ontworpen door Mies Architectuur en bestaat uit een vierkant bouwblok dat is omzoomd met vangrail. De staalconstructie van het pand en de aangrenzende garage van in totaal 340 ton, is thermisch verzinkt door Rotocoat.

Vraag offerte aan

Rotocoat-verzinken-staalconstructie-BMW-Mini-Amsterdam-001.jpg

benelux trofee

Jaarlijks worden door brancheorganisatie ZinkInfo Benelux meerdere trofeeën uitgereikt. In 2015 werden deze  tijdens de Dag van het Thermisch Verzinken op 28 mei uitgereikt. In de categorie Utiliteitsbouw sleepte het pand van BMW MINI de prijs in de wacht.

Primeur

In de bouwmassa hangen drie solitair ontworpen volumes: één voor BMW, één voor MINI en één voor het nieuwe elektrische automotive concept van BMW. Deze BMW i spot is de eerste in de wereld en dus een wereldprimeur.

duurzaam karakter

De combinatie van staal en glas en het feit dat de solitaire units in de bouwmassa hangen, geven het gebouw een transparante uitstraling. De staalconstructie van het nieuwe pand en de aangrenzende garage is uitgevoerd door Staalbouw Lemmer, in opdracht van moederbedrijf Van den Brink Staalbouw uit Barneveld. 

De staalconstructie van in totaal 340 ton, is thermisch verzinkt door Rotocoat Kampen. Thermisch verzinkt staal is duurzaam en draagt bij aan het duurzame karakter van het grootste BMW belevingscentrum van Nederland.

Rotocoat-verzinken-staalconstructie-BMW-Mini-Amsterdam-002.JPG

Bekijk onze diensten

Verzinken

Verzinken

Staal is sterk en veelzijdig, maar heeft één nadeel: staal kan roesten. Thermisch verzinken biedt een unieke bescherming tegen corrosie waardoor jouw materiaal nog jaren langer mee gaat.

Meer informatie
Poedercoaten

Poedercoaten

Poedercoating beschermt jouw stalen producten tegen corrosie én geeft ze een mooi kleurtje.

Meer informatie
Duplex

Duplex

Voor optimale bescherming kies je voor een duplexsysteem: de combinatie van verzinken en poedercoaten.

Meer informatie
Schooperen

Schooperen

Metalen voorwerpen die niet in het zinkbad passen of gevoelig zijn voor vervorming, kunnen door het materiaal te schooperen toch worden beschermd tegen corrosie.

Meer informatie

We delen graag onze
kennis met jou

Directiewijziging
Nieuws

01.05.2024

Directiewijziging

Vanaf 1 mei staat Rotocoat een nieuwe fase te wachten met een directiewijziging.

Meer informatie
Rotocoat behaalt VCDO-certificaat
Nieuws

16.02.2023

Rotocoat behaalt VCDO-certificaat

Duurzaam ondernemen is een belangrijk onderdeel van Rotocoat’s bedrijfsvoering. Samen met het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO) timmeren we hard aan de weg om de Sustainable Development Goals va

Meer informatie
Tropische kas wint BTTV 2021
Verzinken
Agrarisch en stallenbouw
Kassen
Nieuws

01.07.2022

Tropische kas wint BTTV 2021

Donderdag 27 mei 2021 heeft de “Tropische kas voor botanische tuin Keulen” de Benelux Trofee voor Thermisch Verzinken 2021 gewonnen in de categorie “Functioneel verzinken”.

Meer informatie

Beschikbare downloads
en bestanden

Vraag offerte aan

Garantievoorwaarden ZIB - Poedercoatsystemen (NL)

Download

Garantievoorwaarden ZIB - Thermisch verzinken (NL)

Download

Warranty Terms Hot Dip Galvanizing ZIB (Benelux)

Download