Aquaduct Vechtzicht

Aquaduct Vechtzicht

Aquaduct Vechtzicht

Op de snelwegen tussen Schiphol, Amsterdam en Almere staan regelmatig files. Om de verkeersgroei op te vangen en de noordelijke Randstad bereikbaar te houden, wordt dit gebied in zijn geheel aangepakt. Het wegennet wordt uitgebreid en tegelijkertijd worden maatregelen genomen om de geluidsoverlast te verminderen en ruimte te geven aan de natuur. De aanleg van een aquaduct bij Muiden is onderdeel van dit project.

Vraag offerte aan

Verzinken-poedercoaten-Rotocoat-Z-kappen-Aquaduct-Muiden-006.JPG

verbreding

Het verleggen en verbreden van de A1 en de aanleg van een aquaduct bij Muiden zijn onderdeel van dit project. Aquaduct Vechtzicht is het breedste aquaduct van Europa: 65 meter breed en circa 620 meter lang, met 12 rijstroken: 5 rijstroken per rijrichting plus een wisselbaan met 2 rijstroken. Tijdens de spits kan het verkeer gebruik maken van 7 rijstroken. Het aquaduct en de extra rijstroken zorgen voor een betere doorstroming van het (scheepvaart)verkeer, schonere lucht, minder geluidsoverlast en een mooier uitzicht. Bovendien is op aquaduct voorzien van een ecopassage met grond en water waardoor dieren gemakkelijk kunnen oversteken van het Naardermeer naar het IJmeer.

duplex: verzinken en coaten

Om de zijwanden van de A1 bij het aquaduct te beschermen, zijn deze over een lengte van 1 kilometer afgedekt met Z-kappen. Deze Z-kappen zijn in delen van 3 en 6 meter geproduceerd en gemonteerd door Willems Constructie uit Boven-Leeuwen.

Rotocoat heeft hiervoor circa 55 ton staal thermisch verzinkt en 1535 m2 gepoedercoat met een super duurzame D2525 SD Super Durable Akzo poedercoating in de kleur RAL 7015.

Verzinken-poedercoaten-Rotocoat-Z-kappen-Aquaduct-Muiden-003.JPG

Bekijk onze diensten

Verzinken

Verzinken

Staal is sterk en veelzijdig, maar heeft één nadeel: staal kan roesten. Thermisch verzinken biedt een unieke bescherming tegen corrosie waardoor jouw materiaal nog jaren langer mee gaat.

Meer informatie
Poedercoaten

Poedercoaten

Poedercoating beschermt jouw stalen producten tegen corrosie én geeft ze een mooi kleurtje.

Meer informatie
Duplex

Duplex

Voor optimale bescherming kies je voor een duplexsysteem: de combinatie van verzinken en poedercoaten.

Meer informatie
Schooperen

Schooperen

Metalen voorwerpen die niet in het zinkbad passen of gevoelig zijn voor vervorming, kunnen door het materiaal te schooperen toch worden beschermd tegen corrosie.

Meer informatie

We delen graag onze
kennis met jou

Directiewijziging
Nieuws

01.05.2024

Directiewijziging

Vanaf 1 mei staat Rotocoat een nieuwe fase te wachten met een directiewijziging.

Meer informatie
Rotocoat behaalt VCDO-certificaat
Nieuws

16.02.2023

Rotocoat behaalt VCDO-certificaat

Duurzaam ondernemen is een belangrijk onderdeel van Rotocoat’s bedrijfsvoering. Samen met het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO) timmeren we hard aan de weg om de Sustainable Development Goals va

Meer informatie
Tropische kas wint BTTV 2021
Verzinken
Agrarisch en stallenbouw
Kassen
Nieuws

01.07.2022

Tropische kas wint BTTV 2021

Donderdag 27 mei 2021 heeft de “Tropische kas voor botanische tuin Keulen” de Benelux Trofee voor Thermisch Verzinken 2021 gewonnen in de categorie “Functioneel verzinken”.

Meer informatie

Beschikbare downloads
en bestanden

Vraag offerte aan

Garantievoorwaarden ZIB - Poedercoatsystemen (NL)

Download

Garantievoorwaarden ZIB - Thermisch verzinken (NL)

Download

Warranty Terms Hot Dip Galvanizing ZIB (Benelux)

Download