Over ons

Over ons

Wij zijn ROTOCOAT

We ontwikkelen betrouwbare oplossingen voor langdurige en duurzame bescherming. We zijn gespecialiseerd in het thermisch verzinken en poedercoaten van verzinkt staal (duplex), aluminium en RVS. Duurzaam beschermen, dat is ons bestaansrecht. Het heeft ons gemaakt tot wie we zijn en het zit diep in onze vezels. Je ziet het terug in alles wat we doen.

ons verhaal

Rotocoat_Kampen_1000px-ForWeb40.jpg

Duurzaam in bescherming

Duurzaam beschermen, dat is ons bestaansrecht. Want iets niet hoeven te vervangen is altijd beter voor mens en milieu. Dit weten wij al jaren en dit zie je daarom terug in al onze beslissingen en oplossingen.

SAMEN STERKER

Samen vinden we de beste beschermingsoplossing; met jou als klant, maar ook met ons team en onze partners. Wij blijven altijd leren, zijn continue in ontwikkeling en delen de kennis die wij hierbij opdoen graag weer met jou!

BETROUWBAAR RESULTAAT, FLEXIBELE OPLOSSINGEN

Wij geloven in de lange termijn. Dit kan niet zonder een hoge betrouwbaarheid in resultaat en samenwerking. Afspraak is daarom bij ons ook echt afspraak. Maar een goed resultaat is voor ons niet genoeg; wij zijn pas echt tevreden als onze oplossing ook snel en flexibel tot stand is gekomen.

PASSIE VOOR METAAL

Wij houden niet van stilstaan. De wereld verandert razendsnel en de staalmarkt verandert mee. We zijn niet bang voor nieuwe ontwikkelingen en innovaties. Sterker nog; we ondernemen actie en zetten de schouders eronder om de markt proactief in beweging te brengen.

VAKMANSCHAP IN VERZINKEN EN COATEN

We ontwikkelen betrouwbare oplossingen voor langdurige en duurzame bescherming. We zijn gespecialiseerd in het thermisch verzinken en poedercoaten van verzinkt staal (duplex), aluminium en RVS.

Ontmoet
ons team

Met passie en expertise staan de teams op onze vier locaties elke dag weer voor je klaar om je te helpen bij jouw beschermingsuitdaging.

Ontmoet ons team

Rotocoat_Heerhugowaard_1000px-ForWeb3.jpg
2993-176.jpg

Bekijk de
Brochure van
Rotocoat

Meer weten over thermisch verzinken en poedercoaten? Download onze brochure hier.

Download brochure (PDF)

Rotocoat is zinculair®

Duurzaam beschermen, dat is ons bestaansrecht. Want iets niet hoeven te vervangen is altijd beter voor mens en milieu. Dit weten wij al jaren en dit zie je daarom terug in al onze beslissingen en oplossingen. Rotocoat draagt bij aan een betere wereld door, onder andere, maatschappelijk verantwoord te ondernemen.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is een vorm van ondernemen waarbij een organisatie een balans probeert te vinden tussen mens, milieu en economische prestaties (people, planet en profit).

Nou denk je niet meteen aan het woord ‘duurzaamheid’ als je aan de metaalindustrie denkt. Rotocoat behoort, als productiebedrijf in deze sector, ten slotte tot de industrie. Maar dat betekent niet dat wij niet gedreven zijn om dit imago te veranderen. Zo was Verzinkerij Heerhugowaard, de voorloper van Rotocoat Heerhugowaard, de eerste verzinkerij in Nederland met een ISO 14001 certificaat en behoort daarmee nog steeds tot een van de weinige oppervlaktebehandelingsbedrijven die dit certificaat hebben.

Inmiddels hebben alle Rotocoat-vestigingen een MVO-certificaat. Zo laten we zien dat maatschappelijk verantwoord ondernemen een belangrijk onderdeel is van ons bedrijfsbeleid.

Meer over Zinculair®

Schermafbeelding 2024-01-20 111300.png
img-20210330-184656-0214.jpg

Wij zijn
Onderdeel
Van roto

Samen sta je sterker. Dat is waar wij in geloven. Rotocoat is onderdeel van de ROTO groep. Dit betekent dat we deel uitmaken van een sterk netwerk van bedrijven die gespecialiseerd zijn in staal en staalbewerking, roostertechnologie, oppervlaktebehandeling, strekmetaal en zinkrecycling.

Lees meer over ROTO

onze locaties

Je kunt bij Rotocoat terecht in Dieren, Heerhugowaard, Kampen en Wolvega. Iedere locatie heeft zo zijn eigen specialiteit, maar de kracht van Rotocoat zit ‘m onder andere in samenwerking van onze vestigingen.

Lees meer over onze locaties

Rotocoat Heerhugowaard Rotocoat Kampen Rotocoat Dieren Rotocoat Wolvega

Kom jij ook
werken bij
Rotocoat?

Kom ook werken bij één van de grootste spelers in Nederland op het gebied van staalverduurzaming? Rotocoat is op zoek naar jou!

Ontdek alle vacatures

Rotocoat_Kampen_1000px-ForWeb22.jpg

Ontdek hier de laatste
ontwikkelingen binnen
Rotocoat

Directiewijziging
Nieuws

Directiewijziging

Vanaf 1 mei staat Rotocoat een nieuwe fase te wachten met een directiewijziging.

Meer informatie
Rotocoat behaalt VCDO-certificaat
Nieuws

Rotocoat behaalt VCDO-certificaat

Duurzaam ondernemen is een belangrijk onderdeel van Rotocoat’s bedrijfsvoering. Samen met het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO) timmeren we hard aan de weg om de Sustainable Development Goals va

Meer informatie
Tropische kas wint BTTV 2021
Nieuws

Tropische kas wint BTTV 2021

Donderdag 27 mei 2021 heeft de “Tropische kas voor botanische tuin Keulen” de Benelux Trofee voor Thermisch Verzinken 2021 gewonnen in de categorie “Functioneel verzinken”.

Meer informatie
Zinculair behaalt C2C CERTIFIED Bronze
Nieuws

Zinculair behaalt C2C CERTIFIED Bronze

Met haar merknaam Zinculair® heeft Rotocoat vorige maand het Cradle to Cradle® certificaat op niveau Brons behaald. Hiermee maakt Rotocoat weer een stap richting een duurzame toekomst.

Meer informatie