Locaties

Locaties

onze locaties

Rotocoat staat met vier verschillende locaties sterk, verspreid over heel Nederland. Rotocoat is te vinden in IJsselmuiden, Wolvega, Heerhugowaard en Spankeren.

Verzinkerij-Kampen-kantoorpand-met-Staco-lamellenroosters-01.jpg

Rotocoat Kampen

Rotocoat Kampen is gevestigd in IJsselmuiden en één van onze verzinkerijen. Tevens is hier het hoofdkantoor te vinden.

Historie

De verzinkerij in IJsselmuiden bestaat al sinds 1965, maar was toen een stuk kleiner. In 1996 ging de verzinkerij verder onder de naam 'Verzinkerij Kampen' en werd de capaciteit tot wel vijf keer vergroot. Sinds 2008 is de locatie onderdeel van Rotocoat.

Specialisme

In Kampen staat het breedste verzinkbad van Nederland. Dit maakt dat er op deze locatie veel 3D-materiaal wordt behandeld. Hierbij kun je denken aan spiltrappen, containers of vaten. Rotocoat Kampen is de afgelopen jaren enorm gemoderniseerd en maakt gebruik van een volledig automatisch besturingssysteem.

Contactgegevens

Rotocoat wolvega

Rotocoat Wolvega is één van onze locaties met zowel een verzinkerij als poedercoating. Tegenwoordig werken er zo'n 150 medewerkers. 

Historie

Deze locatie was niet altijd Rotocoat Wolvega: Dejo Metaalwaren kwam hier in 1961 terecht. Hier werden vooral roosters geproduceerd en gemonteerd. Tot er in 1976 een heuse verzinkerij uit de grond werd gestampt. 

Capaciteitsuitbreidingen volgden elkaar al snel op en in de jaren '80 werd Dejo het eerste bedrijf in Nederland met een eigen verzinkerij en poedercoating. Na een overname in 1989 werd, enkele jaren daarna, de roostertak van de oppervlaktebehandelingstak gescheiden. Deze tweede tak kennen we nu als Rotocoat Wolvega.

Specialisme

Rotocoat Wolvega is gespecialiseerd in het thermisch verzinken, centrifuge verzinken en elektrostatisch poedercoaten op meerdere lijnen tot een maximale lengte van 9.000 mm en maximale breedte van 2.500 mm. Tevens schooperen we ook in Wolvega.

Contactgegevens

010_Rotocoat.jpg
Rotocoat_Heerhugowaard_1000px-ForWeb2.jpg

Rotocoat Heerhugowaard

Rotocoat Heerhugowaard is één van onze locaties met een verzinkerij en poedercoating.

Historie

In 1965 werd door de familie de Boer het fundament gelegd voor het huidige Rotocoat Heerhugowaard. Rotocoat Heerhugowaard begon als bescheiden verzinkerij, met een zinkpan van slechts 3,5 meter lang, 1,5 meter diep en 90 centimeter breed. Over de jaren heen is Rotocoat Heerhugowaard uitgegroeid tot de verzinkerij met het langste zinkbad van Nederland met een lengte van maar liefst 15,6 meter. In 2014 werd hier ook de poedercoating geopend.

Specialisme

De afgelopen jaren hebben investeringen in een energiezuinige zinkoven en een nieuwe chemische voorbehandeling (met beitsbaden van maar liefst 25 meter) er voor gezorgd dat Rotocoat Heerhugowaard één van de modernste verzinkerijen van Europa is. De kracht van Rotocoat Heerhugowaard is dat de meest uitlopende materialen behandeld kunnen worden, waaronder zwaar en lang constructiemateriaal.

Contactgegevens

Rotocoat dieren

Rotocoat Dieren is gevestigd in Spankeren en is één van onze verzinkerijen.

Historie

Verzinkerij Dieren, zoals deze toen heette, was gevestigd in Dieren. Na de verhuizing naar Spankeren in 1970 en de overname door Rotocoat in 2012, kennen we de verzinkerij nu als Rotocoat Dieren.

De verzinkerij bestaat uit twee delen: een kantoorgebouw met hieraan een hal en een "nieuwe" hal ernaast. Die eerste hal was vroeger de verzinkerij tot deze verplaatste naar de nieuwe hal in 2011. Rotocoat Dieren is dus een vrij nieuwe verzinkerij en één van de modernste verzinkerijen in Nederland, met een volledig gesloten beitserij en automatisch kraansysteem.

Specialisme

Van oudsher wordt er veel constructiemateriaal verzinkt bij Rotocoat Dieren. De verzinkerij is echter gebouwd om diverse materialen te kunnen verzinken. Naast zwaar constructiemateriaal, worden er ook kleinere materialen, zoals straatmeubilair, hekwerken en fietsenrekken, verzinkt.

Contactgegevens

Rotocoat Dieren.png