Kwaliteit en certificering

Kwaliteit en certificering

KWALITEIT EN CERTIFICERING

Rotocoat investeert continu in vernieuwing van het productieproces, de zorg voor het milieu en de kwaliteit van haar medewerkers. We vinden het belangrijk dat de werkomstandigheden en het materieel waarmee wordt gewerkt, voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. 

ROTOCOAT BESCHIKT OVER DE VOLGENDE CERTIFICERINGEN
EN VOLDOET AAN DE VOLGENDE RICHTLIJNEN: 

Rotocoat Heerhugowaard Rotocoat Wolvega Rotocoat Kampen Rotocoat Dieren
NEN-EN-ISO 1461
NEN-EN-ISO 2063
NEN-EN 15773
ISO 14001 (milieu)
ISO 9001 (kwaliteitszorg)
MVO ISO 26000
DASt Richtlinie 022
Qualisteelcoat
Cradle to Cradle Certified® Bronze
VCDO-certificaat

CE markering en NEN-EN 1090

Alle onderdelen van een dragende staalconstructie moeten zijn voorzien van een CE-markering. Om deze CE-markering te mogen aanbrengen, moeten staalconstructiebedrijven voldoen aan de eisen die zijn vermeld in NEN-EN 1090-1 en NEN-EN 1090-2.

Rotocoat hoeft niet NEN-EN 1090 gecertificeerd te zijn, maar moet wel voldoen aan de eisen ter ondersteuning van het door de klant gebruikte FPC-systeem voor CE-markering.

Wij voldoen aan deze eisen: Rotocoat is gespecialiseerd in het thermisch verzinken volgens NEN-EN-ISO 1461. In deze norm zijn eisen voor statistische procescontrole van parameters, zoals laagdikte, vastgelegd. 

Ook onze bedrijfsprocessen voor thermisch verzinken voldoen aan alle richtlijnen van oppervlaktebehandeling die in NEN-EN 1090 en NEN-EN 1090-2 zijn vastgelegd. Ter bevestiging hiervan kan je bij Rotocoat onderstaande ingevulde checklist aanvragen.

Wij mogen geen ontbrekende boorgaten aanbrengen of andere wijzigingen doorvoeren. Mochten wij tekortkomingen constateren, dan zullen wij je daarover berichten. In overleg met onze productieafdeling dien je de extra boorgaten zelf aan te (laten) brengen.

Beschikbare downloads en bestanden

Vraag offerte aan

Checklist voor de verzinker - Bijlage 2 (ZIB)

Download

Checklist voor de staalbouwer - Bijlage 1 (ZIB)

Download

Thermisch verzinken conform EN-ISO 1461 (ZIB)

Download