Duplex

Duplex

duplexsysteem

De combinatie van het verzinken en poedercoaten op staal wordt ook wel een duplexsysteem genoemd. De poedercoating beschermt de zinklaag tegen aantasting van buitenaf en de zinklaag beschermt het staal tegen corrosievorming van binnenuit.

021_Rotocoat.jpg
Rotocoat_Heerhugowaard_1000px-ForWeb37.jpg

afmetingen

Wij verzinken en poedercoaten op 4 verschillende locaties. Elke locatie heeft zo zijn eigen specialiteit. Zo bevindt het langste zinkbad van Nederland zich bij Rotocoat Heerhugowaard en bevind het breedste zinkbad van Nederland zich bij Rotocoat Kampen. De afmetingen van onze poedercoatbanen zijn afgestemd op onze verzinkbaden. 

Meer details over de maximale afmetingen van producten die wij kunnen behandelen, vind je hier.

Afmetingen poedercoating

Voordelen van duplex

 • Duurzaam
  Het duplexsysteem biedt de meest duurzame bescherming tegen corrosie, met een 2,5 keer langere levensduur dan verzinken en poedercoaten apart.
 • Betrouwbaar
  Rotocoat brengt het duplexsysteem aan volgens de normen NEN-EN-ISO 1461, NEN 5254 en NEN-EN 15773.
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
  Producten met een duplexsysteem hebben een enorm lange levensduur, zijn kras- en slagvast, gemakkelijk te reinigen en enorm goed bestand tegen uv-straling.
 • Milieuvriendelijk
  Een thermisch verzinkt product is zeer geschikt om te hergebruiken en, ten opzichte van natlak, biedt het poedercoaten een minder milieubelastende verduurzamingsoptie.

Kwaliteit en certificering

Kwaliteit hebben we hoog in het vaandel staan. Zeker als het gaat om duplexbeschermingsoplossingen. Hier vind je onze certificeringen en normen.

Rotocoat beschikt over de volgende certificeringen
en voldoet aan de volgende richtlijnen:

Rotocoat Heerhugowaard Rotocoat Wolvega Rotocoat Kampen Rotocoat Dieren
NEN-EN-ISO 1461
NEN-EN-ISO 2063
NEN-EN 15773
ISO 14001 (milieu)
ISO 9001 (kwaliteitszorg)
MVO ISO 26000
DASt Richtlinie 022
Qualisteelcoat
Cradle to Cradle Certified® Bronze
VCDO-certificaat

Projecten
over
Duplex

Projecten creëren doe je niet alleen, dat doe je samen. Daarom zijn wij trots op onze klanten. Hier vind je een aantal projecten van onze klanten waarvoor wij de verduurzaming realiseerden. 

Ontdek alle projecten

Oplaadpunten groene stroom
Duplex

Oplaadpunten groene stroom

Het stalen framewerk van dit oplaadpunt is door Rotocoat thermisch verzinkt en voorzien van een opvallende groene poedercoating.

Langste bank van Nederland
Duplex

Langste bank van Nederland

Op de IJsselbrug in Zutphen dient de 80 meter lange bank als afscheiding tussen het nieuwe fiets- en wandelpad. Het RVS is verduurzaamd door Rotocoat.

Unieke speeltuin
Duplex

Unieke speeltuin

Op het plein van deze speeltuin staat een speeltoestel dat als uitkijktoren of tribune gebruikt kan worden. Verzinkt en gepoedercoat door Rotocoat.

Balkons met uitzicht
Duplex

Balkons met uitzicht

Gecoate balkonhekken sieren de woningen aan De Omloop in Kampen. Men kan optimaal genieten van een prachtig uitzicht op de IJssel.

Fietsenstalling Scheveningen
Duplex

Fietsenstalling Scheveningen

Op de fiets naar het strand! In Scheveningen is er plek voor. De fietsenrekken zijn verduurzaamd met de Duplexroute: verzinken en coating.

Aquaduct Vechtzicht
Duplex

Aquaduct Vechtzicht

Aquaduct Vechtzicht is het breedste aquaduct van Europa. De Z-kappen op de zijwanden zijn thermisch verzinkt en gepoedercoat door Rotocoat.

Trailers voor watersport
Duplex

Trailers voor watersport

Wie gebruik maakt van een boot, maakt gebruik van een boottrailer. Rotocoat verzinkt deze chassis en voorzien ze indien gewenst van een poedercoating.

Groene appartementsgebouwen
Duplex

Groene appartementsgebouwen

In 2020 maakten deze woningen al deel uit van "de duurzaamste wijk van Eindhoven". De stalen trappen en hekwerken zijn verduurzaamd door Rotocoat.

Hekwerk Amsterdam
Duplex

Hekwerk Amsterdam

Rotocoat behandelde dit op maat gemaakte hekwerk met de Duplex route - thermisch verzinken en poedercoating - voor optimale duurzaamheid.

Leidsch Houtkwartier
Duplex

Leidsch Houtkwartier

De spiltrappen, balkon- en galerijhekken in dit karakteristieke appartementsgebouw in Leiden zijn thermisch verzinkt en gepoedercoat door Rotocoat.

WaterCampus Leeuwarden
Duplex

WaterCampus Leeuwarden

Rotocoat werkte mee aan de uitbreiding van de WaterCampus in Leeuwarden. O.a. constructiewerk, trappen en hekwerken werden verzinkt en gepoedercoat.

AmstelHome Experience
Duplex

AmstelHome Experience

De gele roosters van de “AmstelHome Experience” zorgen voor een opvallend uiterlijk. Het tijdelijke studentencomplex bestaat uit 512 woningen.

Moskee-koepel Leiden
Duplex

Moskee-koepel Leiden

De Al Hijra moskee werd te klein voor de geloofsgemeenschap in Leiden. Daarom kwam er in 2016 een nieuwe moskee met een indrukwekkende koepel.

Sportcampus Zuiderpark
Duplex

Sportcampus Zuiderpark

Op de plek van het voormalige ADO Den Haag voetbalstadion staat Sportcampus Zuiderpark. De gevellinten zijn behandeld met een duplexsysteem.

CONO Kaasmakers
Duplex

CONO Kaasmakers

In de Beemster bouwde CONO Kaasmakers een nieuwe fabriek. Rotocoat verzinkte de constructies van de kaasmakerij, het tankenpark en de leidingbrug.

Bekijk onze diensten

Verzinken

Verzinken

Staal is sterk en veelzijdig, maar heeft één nadeel: staal kan roesten. Thermisch verzinken biedt een unieke bescherming tegen corrosie waardoor jouw materiaal nog jaren langer mee gaat.

Meer informatie
Poedercoaten

Poedercoaten

Poedercoating beschermt jouw stalen producten tegen corrosie én geeft ze een mooi kleurtje.

Meer informatie
Schooperen

Schooperen

Metalen voorwerpen die niet in het zinkbad passen of gevoelig zijn voor vervorming, kunnen door het materiaal te schooperen toch worden beschermd tegen corrosie.

Meer informatie

We delen graag onze
kennis met jou

Goede kantendekking
Duplex
Technische documentatie

01.03.2014

Goede kantendekking

Om een goede hechting van de oppervlaktebehandeling te waarborgen, is het van groot belang dat scherpe kanten van het materiaal een afrondingsradius van 2 mm bevatten.

Meer informatie
Coating gereedmaken
Duplex
Technische documentatie

01.03.2014

Coating gereedmaken

Om thermisch verzinkt materiaal geschikt te maken voor het aanbrengen van een poedercoating, dient het materiaal na het verzinken gepoetst te worden.

Meer informatie